Flag

Basisrecepten Pannenkoekenbeslag

8 - 10 porties
Gemakkelijk
20
Onze keuken is ondenkbaar zonder de verwennerij van pannenkoeken of flensjes. Het is de meest simpele lekkernij om te maken maar heeft toch enorm veel mogelijkheden. Om het nog eenvoudiger te maken kan u de Pannenkoek-mix van Dr. Oetker gebruiken
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
140 gbloem
20 gpoedersuiker
snufjezout
2eieren
250 mlhalfvolle melk

Gemaakt met:

1

Voor de bereiding

Zet alle ingrediënten van tevoren klaar. Weeg bloem en suiker nauwkeurig af. Meet de melk af en controleer de eieren op versheid. Bereiding: Zeef de bloem boven een mengkom en voeg de suiker en het zout toe. Roer met de eieren en de melk een dun beslag.

2

Laat een klontje boter in een koekenpan heet worden, schep een lepel beslag in de pan en draai de pan rond zodat de gehele panbodem met het beslag is bedekt. Draai de pannenkoek om wanneer de bovenkant droog en de onderkant goudbruin is.    


Variatips

Om de pannenkoeken een bepaalde smaak te geven, kunt u kruiden toevoegen aan het beslag, of gehakte spinazie, gemalen kaas, stukjes ham, champignons, enz.


Voor de vulling

De pannenkoeken kunnen gevuld worden met confituur, appelmoes, allerlei crèmes, hartig of zoet, zoals u zelf verkiest