Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij je akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Het hele jaar door pizza op de BBQ!

Of het een lekkere zwoele nazomeravond, een heerlijke herfstdag, een witte winterdag of een lekkere lentedag is: barbecueën is overal en altijd een feest. Vrienden op bezoek? Pak eens uit met een pizza aperitiefje op de BBQ. Overheerlijk, origineel en makkelijk.

 

 

Hoe maak ik een pizza op een BBQ?

Verwijder de folie en laat de pizza ontdooien op een plat bord of snijplank. De Casa di Mama pizza's zijn verpakt met bakpapier. Haal het bakpapier eraf en bestrooi het bord of snijplank met een beetje bloem en laat de Casa di Mama pizza daarop ontdooien.

Steek de BBQ aan en zorg er voor dat de BBQ goed op temperatuur is. Alle kolen moet een mooi wit laagje hebben met een rode gloeiende kern.


Leg de Weber pizzasteen op het BBQ rooster. Verwarm de steen ca. 15 minuten voor met een gesloten deksel.

Let op: Het is belangrijk dat de pizza steen niet te groot is voor de BBQ, de warmte komt dan onvoldoende aan de bovenkant van de pizza. Let op: Heb je geen Weber pizzasteen lees dan de handleiding van jouw pizzasteen om te bepalen hoe je de steen moet voorverwarmen - er zijn ook pizzastenen die je in de oven voor moet verwarmen.  

Strooi een beetje bloem over de pizza steen en leg de ontdooide pizza op de steen en sluit het deksel van de BBQ. Voor Ristorante Glutenvrij kun je de bodem bestrooien met Maizena in plaats van bloem.

 

Bak de pizza in 13-15 minuten op de BBQ af.

 

Maak je er een pizzafeestje van en bak je meer pizza's achter elkaar? Neem na 3 pizza's even 10 minuten pauze en laat de kooltjes weer goed op temperatuur komen met het deksel open.

 FAQ
Veel gestelde vragen over Pizza en BBQ
Meer weten