Flag

Aardbeientrifle

4 - 5 porties
Gemakkelijk
20
voor 4 tot 5 porties
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de trifle
1 zakjeDr. Oetker Pudding Vanille
75 gsuiker
750 mlmelk
50 gchocolade
250 gaardbeien
50 gboudoirs (lange vingers)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Pudding Vanille
1

voor de pudding

Meng in een kopje de inhoud van het zakje puddingpoeder en 4 eetlepels suiker met 5 eetlepels van de 750 ml melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur en giet er al roerend de puddingpoederoplossing in. Laat dit onder voortdurend roeren nog even doorkoken. Giet de pudding in een mengkom en bedekt deze onmiddellijk met vershoudfolie zodat er zich geen velletje kan vormen. Laat de pudding afkoelen.

2

Was de aardbeien, laat ze uitlekken en verwijder de steeltjes, snij ze in stukjes en bestrooi ze met de rest van de suiker. Meng de aardbeien met de chocolade en laat dit mengsel even trekken. Breek de lange vingers in stukken. Roer de pudding met mixer romig.

3

Doe in een hoog dessertglas eerst een laagje aardbeien, vervolgens enkele stukjes lange vingers en daarna een beetje pudding. Herhaal dit tot het glas vol is en versier het naar believen met aardbeien of lange vingers.