Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Amandel makarons

Amandel makarons

30 - 40 porties

enige ervaring gewenst 15 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Amandel makarons

Voor de bereiding:

2 eiwitten
400 g amandelpoeder
2 zakjes Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
4 - 5 druppels Dr. Oetker Amandelaroma
een beetje pijnboompitten of amandelschilfers
2 ml Dr. Oetker Bakspray

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 150°C

2

Klop de eiwitten met een vork romig. Schep het amandelpoeder, de poedersuiker en de vanillesuiker hieronder tot je een zanderig maar nog vochtig mengsel krijgt. Is het mengsel te vochtig, voeg dan nog een beetje amandelpoeder toe.

3

Bedek een bakplaat met bakpapier en vet deze in met bakspray. Vorm met behulp van twee koffielepels hoopjes op het bakpapier. Bestrooi deze met pijnboompitten of amandelschilfers.

Elektrisch 150 °C // Hetelucht: 150 °C // Plaats in de oven: midden // Baktijd: ongeveer 15 min.

4

Bak de makarons gedurende ongeveer 15 minuten. De makarons zijn klaar als ze lichtbruin beginnen te kleuren. Laat ze goed afkoelen voor het serveren.