COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Ananas - kokoshart

voor 8 personen

ongeveer 8 porties

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Ananas - kokoshart

preparation

Bereiding

Ingrediënten

Voor het beslag : 200 g zachte boter of margarine, 200 g suiker, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon, 3 eieren, 200 g bloem, ½ theelepel Dr. Oetker Backin, mespuntje zout, 4 schijven ananas / Voor de garnering: 200 g chocoladeglazuur, gemalen kokos

1

Voor het deeg

Roer de boter schuimig met de suiker en vanillesuiker. Voeg de eieren één voor één toe en klop net zolang tot ze volledig zijn opgenomen. Spatel de gezeefde bloem met de Backin en het zout voorzichtig door het eimengsel. Schep er tot slot de zeer fijn gesneden ananasstukjes doorheen.

2

Voor het bakken

Giet het beslag in de beboterde hartvorm, zet de taart op het rooster midden in een koude oven en bak hem goudbruin.

Elektrische oven: ongeveer 170 °C

Heteluchtoven: ongeveer 150 °C

Baktijd: ongeveer 50 minuten

3

Voor het glazuur

Verwarm het chocoladeglazuur en bestrijk hiermee de afgekoelde taart aan de bovenkant en de zijkanten. Bestrooi de zijkanten met kokos op het nog zachte glazuur.

4

Voor de afwerking

Knip uit papier de hartvorm na; knip dit model 1 cm kleiner en knip een hartje uit het midden. Leg het sjabloon voorzichtig op de taart, strooi wat kokos langs de rand en vul het hartje in het midden op.