Flag

Ananasgebak met kokoskruimels

8 - 10 porties
Gemakkelijk
20
lekker anders
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beleg
490 gananas (gewicht uitgelekt)
Voor de kruimels
100 gboter
100 gtarwebloem
50 gsuiker
snufjezout
100 gkokosrasp
Voor het deeg
250 gtarwebloem
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
120 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
3eieren
140 gboter (gesmolten)
100 mlananassap

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker

Baktijd en oventemperatuur

Boven- en onderhitte: ongeveer 200°C (voorverwarmd) Heteluchtoven: ongeveer 180°C (voorverwarmd) Gasoven: stand 3-4 (voorverwarmd) Baktijd: ongeveer 30 minuten

1

Giet de ananas in een zeef om af te druipen en vang het sap op in een kommetje.  Snijd vervolgens de ananas in kleine stukjes. 

2

Meng voor de kruimels de boter, de bloem, de suiker, het zout en de kokosrasp in een mengkom en kneedt het geheel met de handen tot kruimels.  Zet de kruimels even opzij. 

3

Meng voor het deeg de bloem met het bakpoeder en giet het in een goed afsluitbare shaker.  Voeg de suiker en de vanillesuiker eraan toe en vermeng het geheel.  Vervolgens voegt u er de eieren, de boter of margarine en het ananassap bij.  Sluit de shaker goed af met het deksel. 

4

Schudt meermaals krachtig met de shaker (in totaal ongeveer 15-30 seconden) zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn.  Roer alles met een garde of roerlepel nog eens zorgvuldig door elkaar, zodat alle ingrediënten die op de rand achtergebleven zijn, mee in het beslag geroerd worden.

5

Giet het deeg op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat (+/- 25 x 35 cm) en strijk het glad.  Verdeel de ananasstukken op het deeg en bestrooi met de kruimels. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat het gebak bakken. Na het bakken legt u de bakplaat op een taartrooster en laat u het gebak afkoelen.