Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Appel brioche met kaneel

Niets zo heerlijk op een herfstachtige dag als de geur van versgebakken brood, kaneel en warme appeltjes. Pluk de dag (of wat appeltjes)!

ongeveer 4 porties

enige ervaring gewenst 30 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Appel brioche met kaneel

Voor de vulling:

3 appels
1 flacon Dr. Oetker Citroenaroma
1 eetl. boter
2 zakjes Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 koffiel. kaneel

Voor het brood:

400 g tarwebloem
2 eetl. suiker
1 zakje Dr. Oetker Gist
ongeveer 1 koffiel. zout
200 ml melk

Voor de afwerking:

ongeveer 1 eetl. karamelsaus
ongeveer 2 eetl. suikerparels

preparation

Bereiding

1

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Besprenkel ze vervolgens met het citroen aroma.

2

Smelt de boter in een pan en doe er de stukjes appel bij. Voeg na drie min. de Bourbon Vanille Suiker en het kaneel toe. Laat nog even stoven en zet daarna het vuur uit.

3

 Meng de bloem, de suiker en de gist in een kom.

4

Warm de melk op in een pan, tot ze lauw is en los hierin het zout op.

5

Voeg het melkmengsel toe aan de kom en mix het geheel tot een gelijk deeg.

6

Dek de mengkom af en laat het deeg minstens 1 uur rijzen op een warme plek.

7

Stort het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak, rol het deeg tot een rechthoek, verdeel hierop de appelvulling en vouw het deeg naar binnen toe zodat de vulling in het deeg zit.

8

Plaats het deeg in een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm en laat 20 min. afgedekt staan, op een warme plek.

9

Verwarm de oven voor.  
Werk het broodje af met karamelsaus en parelsuiker en bak het af. 

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Plaats in de oven: Middelste deel

Baktijd: ongeveer 30 - 35 minuten

10

Haal de appelbrioche uit de oven, laat even afkoelen en val aan!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appel brioche met kaneel

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 2211kJ
528kcal
821kJ
196kcal
Vetten 5.54g 2.05g
Koolhydraten 43.50g 16.11g
Eiwitten 72.97g 27.03g