COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Appel brioche met kaneel

Niets zo heerlijk op een herfstachtige dag als de geur van versgebakken brood, kaneel en warme appeltjes. Pluk de dag (of wat appeltjes)!

ongeveer 4 porties

enige ervaring gewenst 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Appel brioche met kaneel

Voor de vulling:

3 appels
1 flacon Dr. Oetker Citroenaroma
1 eetl. boter
2 zakjes Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 koffiel. kaneel

Voor het brood:

400 g tarwebloem
2 eetl. suiker
1 zakje Dr. Oetker Gist
ongeveer 1 koffiel. zout
200 ml melk

Voor de afwerking:

ongeveer 1 eetl. karamelsaus
ongeveer 2 eetl. suikerparels

preparation

Bereiding

1

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Besprenkel ze vervolgens met het citroen aroma.

2

Smelt de boter in een pan en doe er de stukjes appel bij. Voeg na drie min. de Bourbon Vanille Suiker en het kaneel toe. Laat nog even stoven en zet daarna het vuur uit.

3

 Meng de bloem, de suiker en de gist in een kom.

4

Warm de melk op in een pan, tot ze lauw is en los hierin het zout op.

5

Voeg het melkmengsel toe aan de kom en mix het geheel tot een gelijk deeg.

6

Dek de mengkom af en laat het deeg minstens 1 uur rijzen op een warme plek.

7

Stort het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak, rol het deeg tot een rechthoek, verdeel hierop de appelvulling en vouw het deeg naar binnen toe zodat de vulling in het deeg zit.

8

Plaats het deeg in een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm en laat 20 min. afgedekt staan, op een warme plek.

9

Verwarm de oven voor.  
Werk het broodje af met karamelsaus en parelsuiker en bak het af. 

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven: 180 °C

Plaats in de oven: Middelste deel

Baktijd: ongeveer 30 - 35 minuten

10

Haal de appelbrioche uit de oven, laat even afkoelen en val aan!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appel brioche met kaneel

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2211 kJ
528 kcal
821 kJ
196 kcal
Vetten 5.54 g 2.05 g
Koolhydraten 43.50 g 16.11 g
Eiwitten 72.97 g 27.03 g