COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Appeltaart met amandelen

voor 8 personen

8 porties

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Appeltaart met amandelen

Voor het deeg:

250 g bloem
snufje zout
70 g boter (harde klontjes)
1 eidooier
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
citroenrasp van 1 citroen
80 g rietsuiker
2 - 3 eetl. melk

Voor de vulling:

3 eiwitten
100 g rietsuiker
120 g amandelen (gemalen)
60 g paneermeel (volkoren)
een beetje kaneel (mespuntje)
citroenrasp van 1/2 citroen
600 g appels bijv. goudrenetten, schoongemaakt en geraspt
4 eetl. confituur (bijv. viervruchten)
citroensap van 1/2 citroen

preparation

Bereiding

1

De bloem boven een mengkom zeven en een kuiltje in het midden maken. De resterende ingrediënten voor het deeg in de aangegeven volgorde er in doen. Met wat bloem afdekken en de ingrediënten vanuit het midden snel tot een samenhangend deeg kneden. Het deeg 1-2 uur in de koelkast laten rusten.

2

Twee derde van het deeg op een met bloem bestoven aanrecht of tussen plasticfolie uitrollen. Een ingevette springvormbodem (24-26cm) hiermee bekleden en de ingevette springvormrand erop bevestigen. Van het overige deeg een rolletje vormen, het rolletje tegen de rand in de vorm leggen en het deeg met twee vingers omhoog drukken tot er een opstaande rand van drie cm ontstaat. De deegbodem iets onder het midden in een voorverwarmde oven bakken.

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 200°C (voorverwarmen) Heteluchtoven: 185°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 4 (voorverwarmen) Baktijd: ca. 12 minuten

3

Voor de vulling de eiwitten stijf slaan, de rietsuiker geleidelijk al kloppend toevoegen en vervolgens de gemalen amandelen, het paneermeel (2 eetlepels van het paneermeel aan de kant houden om de taartbodem te bestrooien), de kaneel, de citroenrasp en twee derde van de appels erdoor scheppen.

4

De taartbodem met jam bestrijken, met het resterende paneermeel bestrooien en de overige stukjes appel erover verdelen en met het citroensap besprenkelen. De vulling over de taartbodem verdelen en de taart iets onder het midden in een voorverwarmde oven bakken.

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen) Heteluchtoven: 165°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) Baktijd: 40-50 minuten

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appeltaart met amandelen

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1901 kJ
454 kcal
1038 kJ
248 kcal
Vetten 16.57 g 9.05 g
Koolhydraten 45.67 g 24.96 g
Eiwitten 27.81 g 15.20 g