voor het recept Appeltaart met amandelen
250 g | bloem |
snufje | zout |
70 g | boter (harde klontjes) |
1 | eidooier |
1 zakje | Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker |
citroenrasp van 1 citroen | |
80 g | rietsuiker |
2 - 3 eetl. | melk |
3 | eiwitten |
100 g | rietsuiker |
120 g | amandelen (gemalen) |
60 g | paneermeel (volkoren) |
een beetje | kaneel (mespuntje) |
citroenrasp van 1/2 citroen | |
600 g | appels bijv. goudrenetten, schoongemaakt en geraspt |
4 eetl. | confituur (bijv. viervruchten) |
citroensap van 1/2 citroen |
De bloem boven een mengkom zeven en een kuiltje in het midden maken. De resterende ingrediënten voor het deeg in de aangegeven volgorde er in doen. Met wat bloem afdekken en de ingrediënten vanuit het midden snel tot een samenhangend deeg kneden. Het deeg 1-2 uur in de koelkast laten rusten.
Twee derde van het deeg op een met bloem bestoven aanrecht of tussen plasticfolie uitrollen. Een ingevette springvormbodem (24-26cm) hiermee bekleden en de ingevette springvormrand erop bevestigen. Van het overige deeg een rolletje vormen, het rolletje tegen de rand in de vorm leggen en het deeg met twee vingers omhoog drukken tot er een opstaande rand van drie cm ontstaat. De deegbodem iets onder het midden in een voorverwarmde oven bakken.
Elektrische oven: 200°C (voorverwarmen) Heteluchtoven: 185°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 4 (voorverwarmen) Baktijd: ca. 12 minuten
Voor de vulling de eiwitten stijf slaan, de rietsuiker geleidelijk al kloppend toevoegen en vervolgens de gemalen amandelen, het paneermeel (2 eetlepels van het paneermeel aan de kant houden om de taartbodem te bestrooien), de kaneel, de citroenrasp en twee derde van de appels erdoor scheppen.
De taartbodem met jam bestrijken, met het resterende paneermeel bestrooien en de overige stukjes appel erover verdelen en met het citroensap besprenkelen. De vulling over de taartbodem verdelen en de taart iets onder het midden in een voorverwarmde oven bakken.
Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen) Heteluchtoven: 165°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) Baktijd: 40-50 minuten
Per portie / stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1901
kJ
454 kcal |
1038
kJ
248 kcal |
Vetten | 16.57 g | 9.05 g |
Koolhydraten | 45.67 g | 24.96 g |
Eiwitten | 27.81 g | 15.20 g |
We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
Nee
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
Nee