Basisrecept Soezendeeg

(0)
5 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

voor ongeveer 30 kleine of 20 grote soezen

ongeveer 20 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Basisrecept Soezendeeg

Voor het deeg:

250 ml water
100 g boter
een beetje zout
180 g bloem
4 - 5 eieren
1 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder (afgestreken)

preparation

Bereiding

1

Voor de bereiding

Alle ingrediënten van tevoren klaarzetten. Boter en bloem nauwkeurig afwegen, het water afmeten en de eieren op versheid controleren. Bereiding: Breng in een steelpan het water met de boter en het zout aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de bloem er snel in één keer al roerend aan toe. Blijf roeren tot een deegbal ontstaat. Verwarm de massa al roerend nog 1 minuut tot een deegfilm op de panbodem is gekomen. Hieraan kunt u zien dat de massa de juiste consistentie heeft. Doe de massa in een mengkom om snel te laten afkoelen.

2

Klop de eieren één voor één met de mixer door de massa; voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel door de massa is opgenomen. Het aantal eieren is afhankelijk van de grootte. Hoe groter ze zijn, hoe minder eieren nodig zijn. Het deeg bevat voldoende eieren wanneer het sterk glanst en het als een stevig lint van de lepel loopt.  Een te vloeibaar deeg geeft een slecht resultaat.

3

Belangrijk: Als er in recepten bakpoeder staat aangegeven, moet het aan de afgekoelde massa worden toegevoegd. Als bakpoeder door het warme deeg geroerd wordt, dan wordt de rijzende werking tenietgedaan. Vandaar dat bakpoeder bij soezendeeg nooit door de bloem, maar pas op het allerlaatst aan het afgekoelde deeg wordt toegevoegd.  

4

Vul een spuitzak met spuitmondje naar keuze met het deeg en schuif hiervan op de met bakpapier beklede bakplaat soezen in diverse vormen en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. Open de oven de eerste 20 minuten niet, anders zakken de soezen in. Knip de soesjes direct na het bakken open, laat ze afkoelen en vervolgens kunt u ze vullen en garneren.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven: 200 °C

Baktijd: 30 - 35 minuten

tip

De bakplaat of de taartvorm altijd goed beboteren en met bloem bestuiven, of nog beter met bakpapier bekleden. Soesjes of éclairs op enige afstand van elkaar spuiten anders groeien ze tijdens het bakken aan elkaar.

tip voor de vulling

Soezen kunnen naar keuze worden gevuld met stijf geslagen slagroom, banketbakkersroom, kwark, vruchten, kaascrème, vlees-, vis- of kipperagoût.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Basisrecept Soezendeeg

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 377 kJ
90 kcal
892 kJ
213 kcal
Vetten 5.80 g 13.81 g
Koolhydraten 1.10 g 2.63 g
Eiwitten 6.53 g 15.54 g

Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee