Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Boerenbrood

Lekker zelf brood bakken

18 - 20 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Boerenbrood

Voor het boerenbrood:

250 g tarwebloem
250 g roggemeel volkoren
1 zakje Dr. Oetker Gist
1 eetl. zout
2 eetl. komijn (gemalen)
1 eetl. koriander
½ eetl. venkel
2 eetl. maïsolie
30 ml water (lauwwarm)

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Baktijd: ca. 55 - 65 minuten Elektrische oven: 200 °C Gas: stand 4 - 5

1

Zeef de bloem en het meel boven de mengkom. Meng de gist erdoor en maak een kuiltje in het midden. Doe zout, karwij, koriander, venkel, olie en water in het kuiltje

2

Kneed met de mixer (kneedhaken) op de hoogste stand tot het deeg van de kom loslaat en blazen trekt. Dek het deeg af met een (vochtige) doek en laat het rijzen tot het twee keer zo hoog is geworden.

3

Kneed het deeg opnieuw door en vorm er een ronde bol van. Leg het brood op de ingevette bakplaat, snijd de bovenkant ruitvormig in en laat het deeg afgedekt nog 20 minuten rijzen. Zet de bakplaat midden in de hete oven.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Boerenbrood

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 427 kJ
102 kcal
1336 kJ
319 kcal
Vetten 1.72 g 5.37 g
Koolhydraten 9.56 g 29.86 g
Eiwitten 10.68 g 33.38 g