Flag

Boerenbrood

18 - 20 porties
Gemiddeld
60
Lekker zelf brood bakken
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het boerenbrood
250 gtarwebloem
250 groggemeel volkoren
1 zakjeDr. Oetker Gist
1 eetl.zout
2 eetl.komijn (gemalen)
1 eetl.koriander
½ eetl.venkel
2 eetl.maïsolie
30 mlwater (lauwwarm)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist

Baktijd en oventemperatuur

Baktijd: ca. 55 - 65 minuten Elektrische oven: 200 °C Gas: stand 4 - 5

1

Zeef de bloem en het meel boven de mengkom. Meng de gist erdoor en maak een kuiltje in het midden. Doe zout, karwij, koriander, venkel, olie en water in het kuiltje

2

Kneed met de mixer (kneedhaken) op de hoogste stand tot het deeg van de kom loslaat en blazen trekt. Dek het deeg af met een (vochtige) doek en laat het rijzen tot het twee keer zo hoog is geworden.

3

Kneed het deeg opnieuw door en vorm er een ronde bol van. Leg het brood op de ingevette bakplaat, snijd de bovenkant ruitvormig in en laat het deeg afgedekt nog 20 minuten rijzen. Zet de bakplaat midden in de hete oven.