COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Chocolade Brownies

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Chocolade Brownies

Wat heb je nodig?:

3 eieren
50 ml water
100 ml zonnebloemolie
1 bereiding voor Dr. Oetker Brownies

preparation

Bereiding

1

De voorbereiding

Plaats het rooster in het midden van de oven, verwarm de oven voor en plooi de bakvorm volgens de instructies.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven: 140 °C

2

De bereiding van het deeg

Giet de deegmix in een kom, voeg er de eieren, de olie en het water bij. Meng het geheel met een klopper tot een glad deeg. Giet het deeg in de bakvorm en strooi er chocoladeschaafsel over.

3

Het bakken

Zet de vorm in de oven en laat ca. 40 min. bakken. Prik ter controle met een mespunt in het midden van de brownie. Blijft het deeg er lichtjes aan kleven, dan is de brownie klaar! Is het deeg nog vloeibaar, bak dan nog enkele minuten verder. Laat de brownie afkoelen, vouw de zijkanten van de bakvorm open en snijd de brownie in 16 stukken.

Variant met boter? Vervang de olie door 100 g boter (of margarine) op kamertemperatuur. Gebruik voor het mengen de elektrische mixer op de laagste stand. Volg daarna de bovenstaande bereidingswijze.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocolade Brownies

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 795 kJ
190 kcal
1591 kJ
380 kcal
Vetten 12.54 g 25.08 g
Koolhydraten 16.36 g 32.73 g
Eiwitten 1.85 g 3.71 g