Chocoladetaart met frambozen

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Kruimeldeegtaart met chocoladeganache en frambozen

ongeveer 12 porties

enige ervaring gewenst 75 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Chocoladetaart met frambozen

Kruimeldeeg:

1 Dr. Oetker Vanillestokje
80 g zachte boter
125 g poedersuiker
1 ei
200 g bloem

Frambozenfulling:

375 g frambozen
75 g suiker
ongeveer ½ flacon Dr. Oetker Citroenaroma
30 ml water
3 eidooiers
30 g maïzena
3 eetl. water
60 g boter

Chocolade ganache:

220 g chocolade, puur
180 ml room (30%vet)
50 g zachte boter
snufje zout

Decoratie:

100 g chocolade eitjes of suikerbonen

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voor het kruimeldeeg

Voor het kruimeldeeg: snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de pulp eruit. Leg het stokje opzij. Kneed de boter, glazuursuiker en vanillepulp met het kneedstuk van je handmixer. Voeg het ei en de bloem toe en kneed alles tot een glad deeg. Wikkel het deeg in folie en laat het ongeveer een uur rusten in de koelkast.  

2

Voor de frambozenvulling

Mix frambozen, suiker, citroenaroma en 30 ml water in een kom met hoge randen en laat het mengsel even rusten. 

3

Kneed het kruimeldeeg nog even, strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit in een cirkel van ongeveer 3 mm dik. Leg het deeg in de taartvorm (Ø 26 cm) en druk de randen licht aan. Snij het overtollige deeg weg (hiervan kun je bijvoorbeeld koekjes maken). Prik voldoende gaatjes in de bodem met een vork en zet de taartbodem ongeveer 15 minuten in de koelkast om af te koelen.

4

Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte: 180 °C). Bedek het kruimeldeeg met bakpapier en giet er bakparels in als gewicht. Bak ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Neem de taartbodem uit de oven, verwijder het bakpapier en de erwten en bak het deeg nog ongeveer 15 minuten tot het goudbruin is. Zet opzij om af te koelen, neem de taartbodem uit de bakvorm en leg de bodem op een dienblad. 

Elektrische oven: 180 °C

Plaats in de oven: In het midden

5

Pureer de frambozen fijn met een staafmixer en zeef ze om de zaadjes te verwijderen. Roer het eigeel, het zetmeel en 3 el water in een apart kommetje tot een glad geheel. Roer de frambozen en het lege vanillestokje om op een matig vuur. Giet het eimengsel erbij, roer om en breng het mengsel op een matig vuur aan de kook. Laat dit ongeveer 1 minuut pruttelen. Neem de pan van het vuur, haal het vanillestokje eruit, voeg de boter toe en mix met een staafmixer. Verdeel de vulling met een deegspatel over het kruimeldeeg, strijk het en laat de taart ongeveer 10 minuten afkoelen op kamertemperatuur. Zet de taart daarna nog 20 minuten in de koelkast om verder af te koelen.

6

Voor de chocolade ganache

Voor de ganache: snij de chocoladein kleine stukjes en leg ze in een kom met hoge randen. Verwarm de room in een pot op een matig vuur en giet deze over de gesmolten chocolade. Voeg de boter in klontjes toe. Pureer de ganache met een staafmixer tot een gladde, glanzende crème en giet deze over de frambozenvulling. 

7

Voor de decoratie

Leg de chocolade-eitjes of suikerboontjes op de taart en druk ze licht aan. Zet de taart ongeveer 20 minuten in de koelkast om af te koelen. 

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocoladetaart met frambozen

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2035 kJ
486 kcal
1474 kJ
352 kcal
Vetten 29.65 g 21.49 g
Koolhydraten 39.28 g 28.46 g
Eiwitten 18.00 g 13.04 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee