Flag

Cupcakes in een ijshoorntje

12 cupcakes
Gemakkelijk
50
Met deze hapklare traktaties maak je niet veel troep. Ze zijn dus ideaal voor het volgende verjaardagsfeestje van de kinderen.
Vandaag bakken we minicupcakes, in miniatuurijshoorntjes nog wel. Onze cupcakes in een hoorntje lijken op ijs, maar ze smelten niet! Met deze hapklare traktaties maak je niet veel troep. Ze zijn dus ideaal voor het volgende verjaardagsfeestje van de kinderen. Versierd met heerlijk mascarponeglazu...
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Probeer ook eens de aalbessen-kersen broodbeleg, perzik-vanilleconfituur of aardbei-gelei van Dr. Oetker als vulling. Bosbessen in het deeg smaken ook heerlijk en geven mooie kleurspatjes.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cupcakes
3eieren
45 gsuiker
90 gboter
2 zakjesDr. Oetker Vanillesuiker
225 gbloem
5 gDr. Oetker Backin Bakpoeder
12ijshoorntjes (ø 6 cm; 7,5 cm hoog)
100 gaardbeienconfituur (gezeefd)
Voor de mascarponecrème
½citroen (bio)
500 gmascarpone (80% vet)
50 gpoedersuiker
1 koffiel.Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract
Voor de decoratie
6aardbeien
50 gaardbeienconfituur (gezeefd)
1 verpakkingDr. Oetker Disco

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract
Picture - Dr. Oetker Disco

Benodigdheden

oven, keukenweegschaal, kom, handmixer met gardeopzetstuk, 3 spuitzakken, stervormig spuitmondje (ø 1 cm), aluminiumfolie, koelrooster, mes, snijplank, rasp, microgolf indien nodig


Verwarm de oven voor. 

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

1

Voor de cupcakes

Klop voor het deeg de eieren met het gardeopzetstuk van je handmixer in een kom op tot een schuimig mengsel. Voeg de suiker, boter en vanillesuiker toe en klop alles op tot een schuimige massa. 

2

Meng de bloem en het bakpoeder, voeg het mengsel beetje bij beetje toe aan het deeg en roer het erdoor. Doe het deeg vervolgens in een spuitzak om het beter te kunnen verdelen.

3

Giet de helft van het deeg in een wafelhoorntje. Doe ook de aardbeienconfituur in een spuitzak en plak een dotje op elke portie deeg. Verdeel het overige deeg over de wafelhoorntjes. Bak ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Misschien moet je de cupcakes halverwege de baktijd afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze te donker worden. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster. 

4

Voor de mascarponecrème

Was de citroen voor de crème in warm water. Droog af en rasp ongeveer de helft van de schil. Klop de mascarpone, vanillepasta, geraspte citroenschil en poedersuiker op met het gardeopzetstuk van je handmixer. Giet de room in een spuitzak met een stervormig mondje en spuit roomtoefjes op de cupcakes tot ze helemaal bedekt zijn.

5

Voor de decoratie

Was de aardbeien, dep ze droog en snij ze doormidden. Verwarm de aardbeienconfituur eventueel heel even in de microgolfoven om ze vloeibaarder te maken. Besprenkel de cupcakes vervolgens met de aardbeienconfituur, bestrooi ze met suikerhagel en leg een halve aardbei op de crème van elke cupcake. 


Smakelijk!

Baktips