Cupcakes in een ijshoorntje

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Met deze hapklare traktaties maak je niet veel troep. Ze zijn dus ideaal voor het volgende verjaardagsfeestje van de kinderen.

12 cupcakes

eenvoudig 50 min.

Vandaag bakken we minicupcakes, in miniatuurijshoorntjes nog wel. Onze cupcakes in een hoorntje lijken op ijs, maar ze smelten niet! Met deze hapklare traktaties maak je niet veel troep. Ze zijn dus ideaal voor het volgende verjaardagsfeestje van de kinderen. Versierd met heerlijk mascarponeglazuur, kleurrijke hagelslag, aardbeiensaus en verse aardbeien ... Begin je al te watertanden? De kinderen kunnen hun cupcakes mee versieren. En dat is niet alles: van binnen wacht hen een overheerlijke, fruitige vulling als verrassing!

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Cupcakes in een ijshoorntje

Voor de cupcakes:

3 eieren
45 g suiker
90 g boter
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
225 g bloem
5 g Dr. Oetker Backin Bakpoeder
12 ijshoorntjes (ø 6 cm; 7,5 cm hoog)
100 g aardbeienconfituur (gezeefd)

Voor de mascarponecrème:

½ citroen (bio)
500 g mascarpone (80% vet)
50 g poedersuiker
1 koffiel. Vanille Bourbon Extract

Voor de decoratie:

6 aardbeien
50 g aardbeienconfituur (gezeefd)
1 verpakking Dr. Oetker Disco

Bereidingswijze

Bereiding

Benodigdheden

oven, keukenweegschaal, kom, handmixer met gardeopzetstuk, 3 spuitzakken, stervormig spuitmondje (ø 1 cm), aluminiumfolie, koelrooster, mes, snijplank, rasp, microgolf indien nodig

Verwarm de oven voor. 

Elektrische oven: 180 °C

1

Voor de cupcakes

Klop voor het deeg de eieren met het gardeopzetstuk van je handmixer in een kom op tot een schuimig mengsel. Voeg de suiker, boter en vanillesuiker toe en klop alles op tot een schuimige massa. 

2

Meng de bloem en het bakpoeder, voeg het mengsel beetje bij beetje toe aan het deeg en roer het erdoor. Doe het deeg vervolgens in een spuitzak om het beter te kunnen verdelen.

3

Giet de helft van het deeg in een wafelhoorntje. Doe ook de aardbeienconfituur in een spuitzak en plak een dotje op elke portie deeg. Verdeel het overige deeg over de wafelhoorntjes. Bak ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Misschien moet je de cupcakes halverwege de baktijd afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze te donker worden. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster. 

4

Voor de mascarponecrème

Was de citroen voor de crème in warm water. Droog af en rasp ongeveer de helft van de schil. Klop de mascarpone, vanillepasta, geraspte citroenschil en poedersuiker op met het gardeopzetstuk van je handmixer. Giet de room in een spuitzak met een stervormig mondje en spuit roomtoefjes op de cupcakes tot ze helemaal bedekt zijn.

5

Voor de decoratie

Was de aardbeien, dep ze droog en snij ze doormidden. Verwarm de aardbeienconfituur eventueel heel even in de microgolfoven om ze vloeibaarder te maken. Besprenkel de cupcakes vervolgens met de aardbeienconfituur, bestrooi ze met suikerhagel en leg een halve aardbei op de crème van elke cupcake. 

Smakelijk!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Cupcakes in een ijshoorntje

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1947 kJ
465 kcal
1403 kJ
335 kcal
Vetten 26.34 g 18.95 g
Koolhydraten 38.22 g 27.50 g
Eiwitten 17.05 g 12.27 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee