Flag

Focaccia

12 stukken
Gemiddeld
40
Heerlijk huisgemaakte focaccia met oregano
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de focaccia
7 gDr. Oetker Gist 1 zakje
250 mlwater lauw
500 gbloem
5 gzout 1 theelepel
30 gmargarine
3 eetl.olijfolie
een beetjeoregano (fijngewreven)
een beetjetijm (fijngewreven)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist 1 zakje

Baktijd en oventemperatuur

Boven- en onderhitte: 220°C (voorverwarmd) / Hetelucht: 200°C (niet voorverwarmen) / Gas: stand 4 (voorverwarmd) / Baktijd: 15 – 20 minuten

1

Zeef de bloem in een mengkom en meng de gist eronder. Voeg het water, de margarine en het zout toe. Kneed de ingrediënten met een mixer eerst op de laagste en daarna op de hoogste stand in ongeveer 5 minuten tot een glad deeg. Laat het deeg toegedekt rusten op een warme plaats tot het zichtbaar gerezen is.

2

Bestrooi het deeg met meel, neemt het uit de mengkom en kneed het op het werkvlak nogmaals goed. Verdeel het deeg in 12 stukken en rol deze uit tot ovale koeken. Leg de koeken op een ingevette bakplaat en maak met de steel van een lepel kuiltjes in het deeg.

3

Bestrijk de koeken met olijfolie en bestrooi ze met oregano en tijm. Schuif de bakplaat in de oven en laat de koeken goudbruin bakken.