Flag

Gevulde amandelkoekjes

20 stukken
Gemakkelijk
40
20
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
300 gvolkoren tarwebloem
100 ghoning
2eidooiers
snufjezout
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
geraspte schil van 1 citroen
50 ggepelde, gemalen amandelen
200 gboter of margarine (koud)
Voor het bestrijken
1eiwit
Voor het bestrooien
100 ggeschaafde amandelen
Voor de vulling
100 gframbozenconfituur

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1

voor het deeg

Strooi de bloem op een werkblad en maak in het midden een kuiltje. Doe hierin de honing, de eidooiers, het zout, de vanillesuiker, de citroenschil, de amandelen en de in stukjes gesneden koude boter toe. Kneed vanuit het midden alle ingrediënten snel tot een glad deeg. Laat het vervolgens 2 uur in de koelkast rusten.

2

voor het bakken

Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak dun uit. Steek er schijven uit met een doorsnede van 5 cm leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het eiwit met een vork los. Bestrijk hiermee de schijven en bestrooi ze vervolgens met geschaafde amandelen. Bak de amandelkoekjes in het midden van de voorverwarmde oven.

Positie rooster: In het midden

Baktijd: 8 - 10 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

3

voor de vulling

Bestrijk, na het afkoelen, de schijven met frambozenconfituur en leg ze twee aan twee op elkaar.