Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Gevulde speculaas

20

20 porties

eenvoudig 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept  Gevulde speculaas

Voor het deeg:

250 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
snufje zout
2 eetl. speculaas kruiden
150 g basterdsuiker (bruine)
150 g boter
3 eetl. melk
250 g amandelen amandelspijs
45 g amandelen (als garnering)
1 ei

preparation

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 200°C (voorverwarmd) // Heteluchtoven: 175°C (voorverwarmd) // Gasoven: stand 3-4 (voorverwarmd) // Baktijd: 30-40 minuten

1

Meng de Dr. Oetker Backin met de bloem in een kom. Snijd de boter in kleine blokjes en doe ze bij de bloem. Voeg de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de melk toe en kneed het geheel snel tot een soepel deeg. Verwarm de oven voor. Vermeng de amandelspijs met het eiwit.

2

Vorm van de helft van het deeg een rechthoek op een beboterde bakplaat. Strijk de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand. Leg de tweede deeghelft er bovenop en druk deze aan de rand goed aan. Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met eidooier.

3

Schuif de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de koek in een half uur tot drie kwartier gaar en goudbruin. Laat de gevulde speculaas afkoelen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Gevulde speculaas

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 938kJ
224kcal
1993kJ
476kcal
Vetten 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwitten 0g 0g