COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Groene Grütze

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Dit fruitplezier met kiwi en druiven is heerlijk als dessert of als nagerecht met pannenkoeken.

9 potjes (van 200 ml)

eenvoudig 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Groene Grütze

Voor de confituur:

1 zakje Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker Stevia
750 g Kiwi's voorbereid gewogen
750 g witte druiven ontpitte druiven
witte druiven ml (sap)

preparation

Bereiding

1

Bereiding

Schil de kiwi en snijd deze in kleine stukjes. Weeg hiervan 750 g af. Was de druiven en snijd ze doormidden en weeg 750 g af. Daarna 250 ml druivensap afmeten.

2

Doe het fruit en het sap in een kookpot. Voeg het pakje Dr. Oetker Gelfix Stevia toe en roer goed om.

3

Breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook. Laat minstens 3 minuten borrelend koken en blijf roeren. Neem de kookpot van de kookplaat. 

4

Eventueel schuim wegnemen en direct in de glazen gieten. Sluit de confituurglazen af met een Twist-off-deksel®, draai de glazen om en laat ze 5 minuten zo staan.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Groene Grütze

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 84 kJ
20 kcal
285 kJ
68 kcal
Vetten 0.04 g 0.12 g
Koolhydraten 4.53 g 15.61 g
Eiwitten 0.21 g 0.71 g