Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Groene Grütze

Dit fruitplezier met kiwi en druiven is heerlijk als dessert of als nagerecht met pannenkoeken.

9 potjes (van 200 ml)

eenvoudig 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Groene Grütze

Voor de confituur:

1 zakje Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker Stevia
750 g Kiwi's voorbereid gewogen
750 g witte druiven ontpitte druiven
witte druiven ml (sap)

preparation

Bereiding

1

Bereiding

Schil de kiwi en snijd deze in kleine stukjes. Weeg hiervan 750 g af. Was de druiven en snijd ze doormidden en weeg 750 g af. Daarna 250 ml druivensap afmeten.

2

Doe het fruit en het sap in een kookpot. Voeg het pakje Dr. Oetker Gelfix Stevia toe en roer goed om.

3

Breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook. Laat minstens 3 minuten borrelend koken en blijf roeren. Neem de kookpot van de kookplaat. 

4

Eventueel schuim wegnemen en direct in de glazen gieten. Sluit de confituurglazen af met een Twist-off-deksel®, draai de glazen om en laat ze 5 minuten zo staan.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Groene Grütze

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 84 kJ
20 kcal
285 kJ
68 kcal
Vetten 0.04 g 0.12 g
Koolhydraten 4.53 g 15.61 g
Eiwitten 0.21 g 0.71 g