Flag

Halloween vingers

ongeveer 30 stukken
Gemakkelijk
40
Akelig, maar lekkere fingerfood
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de vingers
225 gzachte boter
½ flaconDr. Oetker Amandelaroma
½ flaconDr. Oetker Vanille Aroma
snufjezout
125 gsuiker
350 gbloem (gezeefd)
¾ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
1ei
amandelen (ongeveer 30 stuks)
Dr. Oetker Schrijfstiften (rood)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Amandelaroma
Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Schrijfstiften (rood)
1

Meng de Dr. Oetker Backin met de gezeefde bloem en het zout.

2

Voeg boter, suiker, ei, amandel- en vanille-aroma toe en mix alles met een mixer.

3

Zet het deeg 30 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C en vet de bakplaten in.

4

Verdeel het deeg met een koffielepel op de bakplaten en boetseer het in de vorm van vingers of gebruik vetvrij papier om de vingers mee te rollen.

5

Druk één amandel als vingernagel in het uiteinde.

6

Maak met een scherp mes sneetjes in de vingers, zoals huidplooien.

7

Zet de vingers 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze bakken tot ze goudkleurig zijn.

8

Laat de vingerkoekjes afkoelen.

9

Haal de amandel van het uiteinde. Teken met de rode Dr. Oetker decoratiestift bloed in de holte en druk de amandel er terug in voordat het glazuur opdroogt. Zo loopt het bloed over de vinger en krijg je een akeliger effect.