Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Halloween vingers

Akelig lekker fingerfood

ongeveer 30 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Halloween vingers

Voor de vingers:

225 g zachte boter
½ flacon Dr. Oetker Amandelaroma
½ flacon Dr. Oetker Vanille Aroma
snufje zout
125 g suiker
350 g bloem (gezeefd)
¾ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1 ei
amandelen (ongeveer 30 stuks)
Dr. Oetker Schrijfstiften (rood)

preparation

Bereiding

1

Meng de Dr. Oetker Backin met de gezeefde bloem en het zout.

2

Voeg boter, suiker, ei, amandel- en vanille-aroma toe en mix alles met een mixer.

3

Zet het deeg 30 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C en vet de bakplaten in.

4

Verdeel het deeg met een koffielepel op de bakplaten en boetseer het in de vorm van vingers of gebruik vetvrij papier om de vingers mee te rollen.

5

Druk één amandel als vingernagel in het uiteinde.

6

Maak met een scherp mes sneetjes in de vingers, zoals huidplooien.

7

Zet de vingers 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze bakken tot ze goudkleurig zijn.

8

Laat de vingerkoekjes afkoelen.

9

Haal de amandel van het uiteinde. Teken met de rode Dr. Oetker decoratiestift bloed in de holte en druk de amandel er terug in voordat het glazuur opdroogt. Zo loopt het bloed over de vinger en krijg je een akeliger effect.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Halloween vingers

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 486kJ
116kcal
1867kJ
446kcal
Vetten 6.61g 25.41g
Koolhydraten 5.61g 21.57g
Eiwitten 8.20g 31.53g