Flag

Kerstsok

1 stuk
Gemakkelijk
20
maak je eigen kerstsronk
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
5eidooiers
70 gpoedersuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
5eiwitten
70 gsuiker
140 gbloem
Voor de crème
citroensap (van 1 citroen)
enkeleaardbeien
80 gsuiker
250 gmagere plattekaas
250 gzure room
6 blaadjesDr. Oetker Gelatine
2 koffiel.rum
enkeleaardbeien (niet pureren)
Voor de decoratie
250 mlroom
1 eetl.poedersuiker
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
kokos (gemalen) en wat aardbeiensiroop

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
1

voor het deeg

Verwarm de oven voor. Klop de eierdooiers, poedersuiker en vanillesuiker romig. Klop het eiwit op en voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop het geheel luchtig, tot het een beetje is opgestijfd. Spatel het eiwit voorzichtig door het mengsel van eierdooiers, poedersuiker en vanillesuiker. Zeef het meel boven de massa en roer het erdoor. Verdeel de massa gelijkmatig over een met bakpapier bedekte bakplaat (30 x 35 cm). Zet de bakplaat in het midden van de oven. Stort het biscuitdeeg meteen op een met suiker bestrooid bakpapier, bestrijk het bakpapier met koud water en voorzichtig neem het er voorzichtig af.

Positie rooster: In het midden

Baktijd: ongeveer 12 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

voor de crème

Pureer voor de crème citroensap, aardbeien en suiker. Voeg platte kaas en zure room toe en meng het geheel tot een glad mengsel. Bereid de gelatine volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking, verwarm met rum en spatel het door het platte kaasmengsel. Zet de massa in de koelkast tot het begint op te stijven. Verdeel de crème gelijkmatig over het biscuitdeeg. Beleg de onderste rand met gehalveerde aardbeien. Rol het geheel op met behulp van het bakpapier en zet dit gedurende vier uur in de koelkast. Snijd 1/3 van de rol af om als voet te gebruiken.

3

voor de decoratie

Bereid de room met poedersuiker en Klop-Fix volgens de bereidingswijze van het zakje. Spuit in een spuitzak met een stervormige mond op de kerstsok. Vermeng de gemalen kokos en aardbeiensiroop vermengen en versier de teen, hak en bovenrand van de kerstsok met het mengsel. Bewaar de kerstsok koud tot deze gegeten wordt.