Kerststronk met botercrème

(0)
5 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Met de Dr.Oetker Bereiding voor Biscuit

12 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Kerststronk met botercrème

Voor het deeg:

4 eieren
50 ml melk
1 bereiding voor Dr. Oetker Biscuit

Voor de vulling:

200 g zachte boter
200 g poedersuiker
300 g frambozenconfituur

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Strooifeest

Bereidingswijze

Bereiding

1

Bereiding van de botercrème

Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 min. glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de suiker toe. Roer het geheel in ca. ½ min. op de laagste stand door elkaar tot de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 min. op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

2

Bereiding van de biscuit

Verwarm de oven zoals aangegeven. Vet de bakplaat in met boter (of met de Dr. Oetker Bakspray) en plaats hierop een vel bakpapier. Doe de deegmix, 4 eieren en 50 ml melk in een mengkom en mix het geheel met de mixer op de laagste stand. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in ca. 5 min. tot een luchtig deeg. Vul de bakplaat met het deeg tot ca. 1 cm. hoogte en strijk het deeg glad. Plaats de bakplaat net onder het midden van de oven en bak de biscuit in ca. 12 min. gaar.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven: 140 °C

Plaats in de oven: Onderste deel

Baktijd: ongeveer 12 minuten

3

De vulling

Bedek de nog warme biscuit volledig met frambozenconfituur. Verspreid daarna 2/3 van de botercrème over de confituur. Laat ca. 2 cm aan de lange zijden onbedekt. Rol daarna de biscuit volledig op met behulp van het bakpapier. Druk de biscuit stevig aan en sluit het bakpapier langs de zijkanten. Laat de biscuit gedurende 1 uur opstijven in de koelkast.

4

De decoratie

Bestrijk de biscuit met de resterende botercrème. Gebruik een vork om houtnerven in de stronk te vormen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kerststronk met botercrème

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1176 kJ
281 kcal
1110 kJ
265 kcal
Vetten 17.10 g 16.13 g
Koolhydraten 27.32 g 25.77 g
Eiwitten 2.04 g 1.92 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee