Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Kerststronk met botercrème

Met de Dr.Oetker Bereiding voor Biscuit

12 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Kerststronk met botercrème

Voor het deeg:

4 eieren
50 ml melk
1 bereiding voor Dr. Oetker Biscuit

Voor de vulling:

200 g zachte boter
200 g poedersuiker
300 g frambozenconfituur

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Strooifeest

preparation

Bereiding

1

Bereiding van de botercrème

Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 min. glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de suiker toe. Roer het geheel in ca. ½ min. op de laagste stand door elkaar tot de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 min. op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

2

Bereiding van de biscuit

Verwarm de oven zoals aangegeven. Vet de bakplaat in met boter (of met de Dr. Oetker Bakspray) en plaats hierop een vel bakpapier. Doe de deegmix, 4 eieren en 50 ml melk in een mengkom en mix het geheel met de mixer op de laagste stand. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in ca. 5 min. tot een luchtig deeg. Vul de bakplaat met het deeg tot ca. 1 cm. hoogte en strijk het deeg glad. Plaats de bakplaat net onder het midden van de oven en bak de biscuit in ca. 12 min. gaar.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven: 140 °C

Plaats in de oven: Onderste deel

Baktijd: ongeveer 12 minuten

3

De vulling

Bedek de nog warme biscuit volledig met frambozenconfituur. Verspreid daarna 2/3 van de botercrème over de confituur. Laat ca. 2 cm aan de lange zijden onbedekt. Rol daarna de biscuit volledig op met behulp van het bakpapier. Druk de biscuit stevig aan en sluit het bakpapier langs de zijkanten. Laat de biscuit gedurende 1 uur opstijven in de koelkast.

4

De decoratie

Bestrijk de biscuit met de resterende botercrème. Gebruik een vork om houtnerven in de stronk te vormen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kerststronk met botercrème

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1176 kJ
281 kcal
1110 kJ
265 kcal
Vetten 17.10 g 16.13 g
Koolhydraten 27.32 g 25.77 g
Eiwitten 2.04 g 1.92 g