Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Knapperige boterkoekjes

Zo doe je 't!

40 - 45 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Knapperige boterkoekjes

Voor het deeg:

280 g bloem
1 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
130 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
250 g boter (op kamertemperatuur)

preparation

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 180 °C / Heteluchtoven: 160 °C / Gasoven: 3 / Baktijd: 12 minuten

1

Verwarm de oven voor. Meng de bloem en de Backin en zeef boven een mengkom. Voeg de overige ingrediënten op volgorde van de ingrediëntenlijst toe en kneed met een mixer met deeghaken tot een stevig deeg.

2

Vorm van het deeg een rol en snijd het deeg in schijven van 5 mm dikte. Maak van de deegschijven balletjes, druk ze plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Doop een vork telkens in de bloem en maak een afdruk op het koekje. Plaats de bakplaat in het midden van de oven.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Knapperige boterkoekjes

PER PORTIE / STUK PER 100 G / ML
Energie 335kJ
80kcal
2102kJ
502kcal
Vetten 0g 0g
Koolhydraten 4g 26g
Eiwitten 0g 0g