COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Knapperige boterkoekjes

Zo doe je 't!

40 - 45 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Knapperige boterkoekjes

Voor het deeg:

280 g bloem
1 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
130 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
250 g boter (op kamertemperatuur)

preparation

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 180 °C / Heteluchtoven: 160 °C / Gasoven: 3 / Baktijd: 12 minuten

1

Verwarm de oven voor. Meng de bloem en de Backin en zeef boven een mengkom. Voeg de overige ingrediënten op volgorde van de ingrediëntenlijst toe en kneed met een mixer met deeghaken tot een stevig deeg.

2

Vorm van het deeg een rol en snijd het deeg in schijven van 5 mm dikte. Maak van de deegschijven balletjes, druk ze plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Doop een vork telkens in de bloem en maak een afdruk op het koekje. Plaats de bakplaat in het midden van de oven.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Knapperige boterkoekjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 335 kJ
80 kcal
2102 kJ
502 kcal
Vetten 5.02 g 31.36 g
Koolhydraten 4.11 g 25.67 g
Eiwitten 4.70 g 29.39 g