Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Kokosrotsjes met chocolade

Makkelijk en ideaal bij de koffie.

12 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Kokosrotsjes met chocolade

Voor de kokosrotsjes:

2 eiwitten
1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
1 bereiding voor Dr. Oetker Kokosrotsjes

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 170 °C

2

Giet de deegmix in een kom en voeg er de eiwitten aan toe.

3

Meng het geheel daarna met de mixer op de laagste stand. 

4

Klop het geheel daarna op de hoogste stand in ca. 2 min. tot een glad deeg.

5

Verdeel het deeg in kleine hoopjes over de bakplaat met behulp van 2 eetlepels. Laat voldoende ruimte tussen de hoopjes.

6

Bak de kokosrotsjes net onder het midden van de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.

Plaats in de oven: Middelste deel

Baktijd: ongeveer 15 - 20 minuten

7

Verwarm het Chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Giet het daarna in een kom. Dip de onderkant van de kokosrotsjes in de gesmolten chocolade en laat het glazuur hard worden.

8

Versier met behulp van een vork de bovenkant van de kokosrotsjes met streepjes chocoladeglazuur.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kokosrotsjes met chocolade

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2659 kJ
635 kcal
5908 kJ
1411 kcal
Vetten 10.94 g 24.32 g
Koolhydraten 19.30 g 42.88 g
Eiwitten 2.56 g 5.68 g