Notenschuitjes

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Lekkere koekjes met een zacht notenvulling.

12 - 17 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Notenschuitjes

Voor het deeg:

200 g bloem
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
een beetje zout
50 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 ei
80 g boter of margarine

Voor de vulling:

100 g walnoten (gemalen)
50 g suiker
1 eetl. water (heet)

Voor het glazuur:

80 g poedersuiker
3 druppels citroenaroma
1 eetl. water (heet)

Voor de garnering:

enkele walnoten

Bereidingswijze

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 180 ºC (voorverwarmen) // Heteluchtoven: 165 °C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) // Baktijd: 15-20 minuten

1

Voor het deeg

De bloem met het bakpoeder boven een mengkom zeven. Een kuiltje in het midden maken, er het zout, de suiker, de vanillesuiker en het ei indoen en met een beetje bloem tot een dikke brij vermengen. Hierop de in stukken gesneden boter leggen, met een beetje bloem afdekken en vanuit het midden de ingrediënten snel tot een samenhangen deeg kneden met een mixer. Het deeg ongeveer 1 uur op een koele plaats laten rusten.

2

Voor het bakken

Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een dikte van 5 mm uitrollen, er met een uitsteker schuitjes uitsteken en deze op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Het deeg in het midden van een voorverwarmde oven bakken.

3

Voor de vulling

Voor de notenvulling de noten en de suiker met een minimum aan water gladroeren tot een smeerbaar mengsel ontstaat. De helft van de afgekoelde schuitjes met het notenmengsel bestrijken en de overige schuitjes (met de onderkant boven) er bovenop leggen.

4

Voor het glazuur

Voor het glazuur de poedersuiker zeven en met het citroenaroma en zoveel heet water gladroeren tot een dik vloeibaar mengsel ontstaat. Eventueel voor een mooie glans een paar druppels gesmolten boter toevoegen. De schuitjes met het glazuur bestrijken en met de walnoten garneren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Notenschuitjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 842 kJ
201 kcal
1834 kJ
438 kcal
Vetten 10.00 g 21.73 g
Koolhydraten 15.88 g 34.52 g
Eiwitten 11.04 g 24.00 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee