Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Notenschuitjes

Lekkere koekjes met een zacht notenvulling.

12 - 17 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Notenschuitjes

Voor het deeg:

200 g bloem
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
een beetje zout
50 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 ei
80 g boter of margarine

Voor de vulling:

100 g walnoten (gemalen)
50 g suiker
1 eetl. water (heet)

Voor het glazuur:

80 g poedersuiker
3 druppels citroenaroma
1 eetl. water (heet)

Voor de garnering:

enkele walnoten

preparation

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 180 ºC (voorverwarmen) // Heteluchtoven: 165 °C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) // Baktijd: 15-20 minuten

1

Voor het deeg

De bloem met het bakpoeder boven een mengkom zeven. Een kuiltje in het midden maken, er het zout, de suiker, de vanillesuiker en het ei indoen en met een beetje bloem tot een dikke brij vermengen. Hierop de in stukken gesneden boter leggen, met een beetje bloem afdekken en vanuit het midden de ingrediënten snel tot een samenhangen deeg kneden met een mixer. Het deeg ongeveer 1 uur op een koele plaats laten rusten.

2

Voor het bakken

Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een dikte van 5 mm uitrollen, er met een uitsteker schuitjes uitsteken en deze op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Het deeg in het midden van een voorverwarmde oven bakken.

3

Voor de vulling

Voor de notenvulling de noten en de suiker met een minimum aan water gladroeren tot een smeerbaar mengsel ontstaat. De helft van de afgekoelde schuitjes met het notenmengsel bestrijken en de overige schuitjes (met de onderkant boven) er bovenop leggen.

4

Voor het glazuur

Voor het glazuur de poedersuiker zeven en met het citroenaroma en zoveel heet water gladroeren tot een dik vloeibaar mengsel ontstaat. Eventueel voor een mooie glans een paar druppels gesmolten boter toevoegen. De schuitjes met het glazuur bestrijken en met de walnoten garneren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Notenschuitjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 842kJ
201kcal
1834kJ
438kcal
Vetten 10.00g 21.73g
Koolhydraten 15.88g 34.52g
Eiwitten 11.04g 24.00g