Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Ontbijtpannenkoeken

ongeveer 10 pannenkoeken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Ontbijtpannenkoeken

Voor de pannenkoeken:

ongeveer 1 bereiding voor Dr. Oetker 4-Granen Pannenkoeken
900 ml halfvolle melk
2 eieren

Voor de afwerking:

vers fruit naar wens (appel, banaan, frambozen, blauwe bessen, …)
2 eetl. honing
een beetje maanzaad en pitten

preparation

Bereiding

1

Giet de inhoud van 1 zakje Dr. Oetker Bereiding voor 4-Granen Pannenkoeken in een kom.

2

Voeg de helft van de melk toe en meng tot een glad beslag. Klop één voor één de eieren er doorgeen.

3

Verdun het beslag al roerend met de rest van de melk. 

4

Maak de pan goed heet, vet ze in met een beetje boter en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.

5

Snij het fruit in stukjes.

6

Neem een pannenkoek en bedek deze met enkele stukjes fruit. Strooi er wat zaden en pitten over. 

7

Vouw de pannenkoek daarna dicht en serveer met nog extra fruit, zaden en pitten.

8

Giet er naar wens nog wat honing of ahornsiroop over.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Ontbijtpannenkoeken

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 569kJ
136kcal
331kJ
79kcal
Vetten 4.45g 2.60g
Koolhydraten 15.88g 9.29g
Eiwitten 6.11g 3.57g