Paasgebak met eierlikeur

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Altijd leuk met Pasen!

ongeveer 16 porties

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Paasgebak met eierlikeur

Voor het cakebeslag:

175 g bloem
2 zakjes Dr. Oetker Pudding Vanille
4 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder (afgestreken)
250 g poedersuiker
250 ml zonnebloemolie
250 ml advocaat
5 eieren

Voor het koekjesdeeg:

150 g bloem
100 g boter
50 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

Voor de eierlikeur-vulling:

500 g koude slagroom
8 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
150 ml advocaat (koud)

Voor het bestrijken:

2 eetl. frambozenconfituur

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Schrijfstiften
Dr. Oetker Regenboogfantasie

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voorbereiding

Vet de bodem van de springvorm in en leg er bakpapier op. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

2

Het cakebeslag

Meng de bloem met het puddingpoeder, het Backin-bakpoeder van Dr. Oetker en de poedersuiker in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe en mix minstens 1 min. met de kloppers op de hoogste stand tot schuim. Giet het deeg in de springvorm. Schuif de vorm op het rooster in de oven.

Plaats in de oven: Onderste deel

Baktijd: ongeveer 50 minuten

Maak de taart los van de springvormrand. Verwijder de springvormrand, stort de taart op een met bakpapier bedekt taartrooster en laat afkoelen.

3

Het koekjesdeeg

Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix eerst kort met de kneedhaken op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand tot een deeg. Maak er vervolgens een bal van. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot ongeveer 3 mm dik. Snijd er een rechthoek (ongeveer 17 x 13 cm) uit en leg die op de bakplaat. Steek uit de rest van het deeg vormpjes naar keuze, bv. paaseieren, bloemetjes, vlinders, leg ze ook op de bakplaat en bak ze.

Baktijd: ca. 10 min. in het onderste deel van de oven.

Trek de bodem en de koekjes met het bakpapier op een taartrooster en laat afkoelen.

4

Snijd de eierlikeurtaart verticaal in tweeën zodat er 2 rechthoeken (ca. 13 x 17 cm) ontstaan. Snijd elke rechthoek horizontaal tweemaal door. Snijd de zandtaartbodem evt. even groot als de rechthoek. Leg de bodem op een schotel, bestrijk met jam en leg er een eierlikeurbodem op.

5

De vulling

Leg de gelatineblaadjes gedurende 5 minuten in wat koud water. Knijp ze uit en voeg ze bij de room. Klop de room samen met de Gelatine stijf. Roer er tot slot de Gevanillineerde suiker en de eierlikeur onder. Als de room heel vloeibaar is, zet hem dan enkele minuten in de koelkast tot hij vaster geworden is. Smeer ongeveer 2 el room op de bodem en leg de volgende bodem erop. Wissel telkens een laagje room en bodem af tot alle bodems op zijn. Smeer de rest van de room over de taart en zet ze minstens 3 uur lang in de koelkast.

6

Decoratie

Versier de koekjes met een decoratiestift en suikerhagel en plaats ze voor het serveren op de rand van de taart.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Paasgebak met eierlikeur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1821 kJ
435 kcal
1223 kJ
292 kcal
Vetten 23.98 g 16.10 g
Koolhydraten 30.66 g 20.58 g
Eiwitten 15.95 g 10.70 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee