Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Paasgebak met eierlikeur

Altijd leuk met Pasen!

ongeveer 16 porties

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Paasgebak met eierlikeur

Voor het cakebeslag:

175 g bloem
2 zakjes Dr. Oetker Pudding Vanille
4 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder (afgestreken)
250 g poedersuiker
250 ml zonnebloemolie
250 ml advocaat
5 eieren

Voor het koekjesdeeg:

150 g bloem
100 g boter
50 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker

Voor de eierlikeur-vulling:

500 g koude slagroom
8 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
2 zakjes Dr. Oetker Vanille Suiker
150 ml advocaat (koud)

Voor het bestrijken:

2 eetl. frambozenconfituur

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Schrijfstiften
Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Vet de bodem van de springvorm in en leg er bakpapier op. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

2

Het cakebeslag

Meng de bloem met het puddingpoeder, het Backin-bakpoeder van Dr. Oetker en de poedersuiker in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe en mix minstens 1 min. met de kloppers op de hoogste stand tot schuim. Giet het deeg in de springvorm. Schuif de vorm op het rooster in de oven.

Plaats in de oven: Onderste deel

Baktijd: ongeveer 50 minuten

Maak de taart los van de springvormrand. Verwijder de springvormrand, stort de taart op een met bakpapier bedekt taartrooster en laat afkoelen.

3

Het koekjesdeeg

Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix eerst kort met de kneedhaken op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand tot een deeg. Maak er vervolgens een bal van. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot ongeveer 3 mm dik. Snijd er een rechthoek (ongeveer 17 x 13 cm) uit en leg die op de bakplaat. Steek uit de rest van het deeg vormpjes naar keuze, bv. paaseieren, bloemetjes, vlinders, leg ze ook op de bakplaat en bak ze.

Baktijd: ca. 10 min. in het onderste deel van de oven.

Trek de bodem en de koekjes met het bakpapier op een taartrooster en laat afkoelen.

4

Snijd de eierlikeurtaart verticaal in tweeën zodat er 2 rechthoeken (ca. 13 x 17 cm) ontstaan. Snijd elke rechthoek horizontaal tweemaal door. Snijd de zandtaartbodem evt. even groot als de rechthoek. Leg de bodem op een schotel, bestrijk met jam en leg er een eierlikeurbodem op.

5

De vulling

Leg de gelatineblaadjes gedurende 5 minuten in wat koud water. Knijp ze uit en voeg ze bij de room. Klop de room samen met de Gelatine stijf. Roer er tot slot de Gevanillineerde suiker en de eierlikeur onder. Als de room heel vloeibaar is, zet hem dan enkele minuten in de koelkast tot hij vaster geworden is. Smeer ongeveer 2 el room op de bodem en leg de volgende bodem erop. Wissel telkens een laagje room en bodem af tot alle bodems op zijn. Smeer de rest van de room over de taart en zet ze minstens 3 uur lang in de koelkast.

6

Decoratie

Versier de koekjes met een decoratiestift en suikerhagel en plaats ze voor het serveren op de rand van de taart.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Paasgebak met eierlikeur

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1821kJ
435kcal
1223kJ
292kcal
Vetten 23.98g 16.10g
Koolhydraten 30.66g 20.58g
Eiwitten 15.95g 10.70g