Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Paassoesjes

Leuk op elke paastafel ...

10 - 15 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Paassoesjes

Voor het deeg:

125 ml water
2 eieren
25 g boter
90 g bloem
1 mesp. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
snufje zout

Voor de vulling:

1 bereiding voor Dr. Oetker Slagschuim
80 ml melk

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Kleurstoffen
Dr. Oetker Chocoladestiften

preparation

Bereiding

1

Bereiding van het deeg

Verwarm de oven voor. Neem een kookpot en voeg het water en het zout toe. Breng aan de kook en voeg er de suiker en de boter aan toe en laat de boter smelten. Neem dan de pot van het vuur, voeg de bloem in één keer toe en meng het geheel goed. Zet de pot opnieuw op het vuur en blijf voortdurend roeren, tot het deeg een bol vormt die van de kookpot loskomt. Neem de pot van het vuur, voeg de eieren één voor één toe en meng het geheel tot je een glanzend deeg bekomt.  Voeg tenslotte het bakpoeder toe.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven: 180 °C

Baktijd: ongeveer 20 minuten

2

Vul een spuitzak met het deeg en spuit hiermee kleine hoopjes deeg op de met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de soezen in het midden van de oven gedurende ca. 20 minuten en laat ze daarna afkoelen.

3

De vulling

Bereid de Dr. Oetker Slagschuim zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de soezen in twee met een scherp mes en vul de soezen met het beslag.

4

Decoratie

Rol een lapje witte Dr. Oetker Rolfondant uit. Snijd hier met de punt van een mes de oren van de konijntjes uit en bevestig deze op de soezen.Meng daarna een stuk witte Dr. Oetker Rolfondant met wat rode Dr. Oetker Kleurstof. Met een stukje rood gekleurde rolfondant maak je de neusjes van de konijntjes.

5

Daarna kunnen we onze paaskipjes maken. Maak met de rood gekleurde rolfondant de kam van de kip door enkele staafjes te rollen. Plaats telkens 3 rode staafjes vanboven op de soezen. Snijd daarna enkele driehoekjes uit de rood gekleurde rolfondant. Deze worden de bekjes van de paaskippen. Met de Dr. Oetker Chocoladestiften teken je ten slotte de ogen van de paasdiertjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Paassoesjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 272 kJ
65 kcal
666 kJ
159 kcal
Vetten 3.26 g 7.95 g
Koolhydraten 2.04 g 4.99 g
Eiwitten 5.63 g 13.73 g