Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Pannenkoeken met appelschijfjes

voor 10 tot 12 stuks

10 - 12 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Pannenkoeken met appelschijfjes

Voor het beslag:

1 verpakking Dr. Oetker Pannenkoeken
450 ml halfvolle melk

Voor de garnering:

5 appels (in dunne schijfjes gesneden)
150 g poedersuiker
20 ml calvados
een beetje boter

preparation

Bereiding

1

voor het beslag

Doe de inhoud van het zakje in een kom en voeg langzaam en al roerend 450 ml koude melk toe tot het deeg glad en luchtig is. Maak de pan goed heet, vet ze vervolgens in met een beetje boter en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin. Houd de pannenkoeken warm in de oven of au bain-marie.

2

voor de garnering

Laat een beetje boter smelten in een grote pan, leg de appelschijfjes hierin, bestrooi ze met suiker en bak ze goudbruin aan beide zijden. Verdeel de appelschijfjes over de pannenkoeken. Doe de Calvados bij het aanbaksel in de pan, roer dit goed los, voeg indien nodig een eetlepel water doe. Giet deze saus over de warme pannenkoeken en dien op.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Pannenkoeken met appelschijfjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 561 kJ
134 kcal
423 kJ
101 kcal
Vetten 1.28 g 0.97 g
Koolhydraten 27.00 g 20.46 g
Eiwitten 2.62 g 1.99 g