Flag

Peren in rode wijnsaus

8 stukken
Gemakkelijk
40
voor 8 personen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de peren
8peren (stevige)
500 mlrode wijn
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
200 gsuiker
1kaneelstokje
3kruidnagels
5 druppelscitroenaroma
Voor de saus
250 mlkookvocht van peren
1 eetl.maïzena
2 eetl.rum
Voor de versiering
bosbessen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1

Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan. Breng in een kookpan de wijn, vanillesuiker, suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels en het citroenaroma al roerend aan de kook. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels.

2

Leg de peren in een kookpan, schenk het wijnmengsel erop en laat de peren gedurende ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Schep de peren uit de wijn en houd ze warm. Laat het perenkookvocht afkoelen.

3

Roer voor de saus de maïzena of het maïszetmeel met een scheutje perenkookvocht tot een glad papje, breng het resterende kookvocht aan de kook et bind dit met het maïzena- of maïszetmeelpapje. Breng de saus op smaak met de rum.

4

Serveer de peren met de rode-wijnsaus en garneer het gerecht met enkele bosbessen. Tip: de rum kan vervangen worden door Dr. Oetker Dessertsaus aardbei