COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Rijsttaart op grootmoeders wijze

Lekker nostaglisch!

6 - 8 stukken

enige ervaring gewenst 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Rijsttaart op grootmoeders wijze

Voor het deeg:

60 g boter
45 g poedersuiker
1 ei
5 druppels Dr. Oetker Amandelaroma
125 g bloem
snufje zout

Voor de vulling:

900 ml melk
75 g suiker
2 zakjes Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
75 g rijst (dessertrijst)
1 ei

preparation

Bereiding

1

Het deeg

Klop de boter zacht en voeg de poedersuiker toe. Meng het geheel. Voeg het ei en het amandelaroma toe en meng opnieuw.  Voeg de bloem beetje bij beetje al roerend toe. Voeg het zout toe en meng alles tot een glad deeg. Wikkel in met plasticfolie en zet gedurende een half uur in de koelkast.

2

De vulling

Doe 500 ml melk in een kookpot, voeg de suiker, de vanille suiker en de dessertrijst toe. Verwarm het geheel tot het net niet kookt en laat dit gedurende 30 minuten staan op een zacht vuurtje.

3

Bereid de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze op de verpakking. Gebruik hier 400 ml melk in plaats van 500 ml melk zoals aangegeven staat op de verpakking. Laat deze gedurende 15 minuten rusten in de koelkast.

4

Meng de afgekoelde rijstpap samen met de afgekoelde banketbakkersroom en het ei tot een glad geheel.

5

Vet de bakvorm in en verwarm de oven op. Rol het deeg uit en leg het in de ingevette bakvorm. Giet de vulling hierover. 

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: 30 minuten

6

Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen op een taartrooster.
Smakelijk!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Rijsttaart op grootmoeders wijze

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1210 kJ
289 kcal
595 kJ
142 kcal
Vetten 11.29 g 5.53 g
Koolhydraten 27.50 g 13.48 g
Eiwitten 17.04 g 8.35 g