Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Rijsttaart op grootmoeders wijze

Lekker nostaglisch!

6 - 8 stukken

enige ervaring gewenst 30 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Rijsttaart op grootmoeders wijze

Voor het deeg:

60 g boter
45 g poedersuiker
1 ei
5 druppels Dr. Oetker Amandelaroma
125 g bloem
snufje zout

Voor de vulling:

900 ml melk
75 g suiker
2 zakjes Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
75 g rijst (dessertrijst)
1 ei

preparation

Bereiding

1

Het deeg

Klop de boter zacht en voeg de poedersuiker toe. Meng het geheel. Voeg het ei en het amandelaroma toe en meng opnieuw.  Voeg de bloem beetje bij beetje al roerend toe. Voeg het zout toe en meng alles tot een glad deeg. Wikkel in met plasticfolie en zet gedurende een half uur in de koelkast.

2

De vulling

Doe 500 ml melk in een kookpot, voeg de suiker, de vanille suiker en de dessertrijst toe. Verwarm het geheel tot het net niet kookt en laat dit gedurende 30 minuten staan op een zacht vuurtje.

3

Bereid de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze op de verpakking. Gebruik hier 400 ml melk in plaats van 500 ml melk zoals aangegeven staat op de verpakking. Laat deze gedurende 15 minuten rusten in de koelkast.

4

Meng de afgekoelde rijstpap samen met de afgekoelde banketbakkersroom en het ei tot een glad geheel.

5

Vet de bakvorm in en verwarm de oven op. Rol het deeg uit en leg het in de ingevette bakvorm. Giet de vulling hierover. 

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: 30 minuten

6

Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen op een taartrooster.
Smakelijk!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Rijsttaart op grootmoeders wijze

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1210kJ
289kcal
595kJ
142kcal
Vetten 11.29g 5.53g
Koolhydraten 27.50g 13.48g
Eiwitten 17.04g 8.35g