Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Schwarzwälder Kirschpudding

voor 6 personen

6 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Schwarzwälder Kirschpudding

Voor de Schwarzwälder Kirschpudding:

6 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
1 zakje Dr. Oetker Pudding Vanille Puddingpoeder
¾ l halfvolle melk
75 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
45 - 60 ml kirsch 3 eetlepels
250 ml slagroom
500 g kersen 1/2 literblik (ontpitte kersen)

preparation

Bereiding

1

Week de blaadjes gelatine in koud water. Bereid de pudding met de melk en de suiker volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2

Breng ½ dl water in een klein pannetje aan de kook, neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen blaadjes gelatine erin op. Roer de gelatineoplossing met de Kirsch door de wat afgekoelde pudding en schep deze regelmatig om. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en schep dit er voorzichtig door.

3

Doe eerst wat pudding in de glazen, leg daarop wat kersen en daarop wat pudding. Ga zo door tot de pudding en de kersen op zijn, maar zorg ervoor dat de bovenste laag uit de pudding bestaat.

4

Garneer het toetje met de achtergehouden kersen en wat geraspte chocolade.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Schwarzwälder Kirschpudding

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1298 kJ
310 kcal
461 kJ
110 kcal
Vetten 17.06 g 6.05 g
Koolhydraten 32.31 g 11.46 g
Eiwitten 14.90 g 5.28 g