Flag

Scones

10 porties
Gemakkelijk
20
Anke leert scones bakken met Alicia van Alicia's Kitchen Antics.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de scones
300 gbloem
2 eetl.suiker
½ koffiel.zout
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
8 eetl.boter
1ei
180 mlkarnemelk
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
150 gbosbessen
200 gwitte chocolade
Voor de decoratie
1 pakjeDr. Oetker Gebaksglazuur
een beetjeoranjebloesemwater

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Gebaksglazuur
1

Vermwam de oven op 180°C.

2

Meng alle droge ingredienten.

3

Voeg de boter, het ei en de karnemelk toe en meng het geheel.

4

Voeg de bosbessen en de chocolade toe, voorzichtig alles mengen met de handen.

5

Doe een beetje Bakspray op de bakplaat en leg het bakpapier erop. Doe een beetje bloem in je handen en maak precies een tennis bal van het deeg. Leg het op de bakplaat.

6

Bak in de oven gedurende 20min. Bereid ondertussen het Gebaksglazuur zoals aangegeven op de verpaking.

7

Laat de scones even afkoelen op een rooster.

8

Voeg het oranjebloesemwater toe aan het Gebaksglazuur en verdeel het glazuur over de scones.