Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Sinaasappel - Campari - confituur

met campari of sinaasappelsap

4 - 6 potjes

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Sinaasappel - Campari - confituur

Voor de bereiding:

600 g sinaasappels (vruchtvlees)
250 ml sinaasappelsap
1 zakje Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
100 ml campari

preparation

Bereiding

1

Schil de sinaasappels met een mes, verwijder ook het witte vel. Snijd het vruchtvlees eruit en vang het sap op. Pers de overige sinaasappelen.

2

Doe het sap en het vruchtvlees in een kookpot. Meng de Dr. Oetker Geleisuiker Gelfix met de vruchtenmassa . Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook en laat het minstens 3 minuten koken. Neem de kookpot van de kookplaat. Roer er vervolgens de Campari onder. Eventueel schuim verwijderen en direct in de glazen gieten tot ze tot aan de rand gevuld zijn.

3

Sluit de confituurglazen af met Twist-off-deksel®, draai de glazen om en laat ze gedurende 5 minuten op het deksel staan. Draai de glazen gedurende het afkoelen meermaals om zodat het vruchtvlees van de sinaasappels goed verdeeld wordt in de glazen.

Tip

Campari kan door sinaasappelsap vervangen worden.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Sinaasappel - Campari - confituur

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 2144kJ
512kcal
737kJ
176kcal
Vetten 0g 0g
Koolhydraten 118.40g 40.83g
Eiwitten 0g 0g