COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Sinaasappelconfituur met Campari

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Alternatief: vervang de Campari met sinnaasappelsap

4 - 6 potjes

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Sinaasappelconfituur met Campari

Voor de confituur:

600 g sinaasappels (vruchtvlees)
250 ml sinaasappelsap
1 zakje Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
100 ml campari

preparation

Bereiding

1

Bereiding

Schil de sinaasappels met een mes, verwijder ook het witte vel. Snijd het vruchtvlees eruit en vang het sap op. Pers de overige sinaasappelen.

2

Doe het sap en het vruchtvlees in een kookpot. Meng de Dr. Oetker Geleisuiker Gelfix met de vruchtenmassa.

3

Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook en laat het minstens 3 minuten koken. Neem de kookpot van de kookplaat. Roer er vervolgens de Campari onder. Eventueel schuim verwijderen en direct in de glazen gieten tot ze tot aan de rand gevuld zijn.

4

Sluit de confituurglazen af met Twist-off-deksel®, draai de glazen om en laat ze gedurende 5 minuten op het deksel staan. Draai de glazen gedurende het afkoelen meermaals om zodat het vruchtvlees van de sinaasappels goed verdeeld wordt in de glazen.

Tip

Campari kan door sinaasappelsap vervangen worden.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Sinaasappelconfituur met Campari

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2144 kJ
512 kcal
737 kJ
176 kcal
Vetten 0.34 g 0.12 g
Koolhydraten 118.40 g 40.83 g
Eiwitten 1.55 g 0.53 g