Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Speculaas

Limburgse speculaas, grootmoedersrecept met Backin Bakpoeder van Dr. Oetker.

60 stukken

eenvoudig 15 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Speculaas

Voor het deeg:

500 g bruine suiker
750 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
250 g boter
3 eieren
2 koffiel. kaneel

preparation

Bereiding

1

Meng de bloem en de suiker in een keukenmachine of in een grote kom.

2

Voeg de boter, de eieren , de Backin en de kruiden toe en kneed tot een homogeen deeg.

Baktijd

3

Laat het deeg een nacht rusten.

4

Verwarm de oven voor op 180°C.

5

Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.

6

​Plaats alles in een voorverwarmde oven voor 12-18 minuten.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Speculaas

PER PORTIE / STUK PER 100 G / ML
Energie 477kJ
114kcal
1641kJ
392kcal
Vetten 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwitten 0g 0g