Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Speculaasbrokken

voor Sinterklaas

8 - 15 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Speculaasbrokken

Voor de speculaas:

250 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
125 g bruine suiker
snufje zout en 15 g speculaaskruiden
150 g boter (koud, in stukjes)
45 g amandelen
3 eetl. melk
1 ei

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven 200°C (voorverwarmd) / Hete lucht 180°C (voorverwarmd) / Baktijd: 20 - 25 Min.

1

voor het deeg

Vermeng de Backin met de bloem in een kom. Snijd de boter in kleine blokjes en doe ze bij de bloem. Voeg de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de melk toe en verkruimel ze met de vingers door de bloem. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

2

voor het bakken

Verwarm de oven voor. Rol het deeg uit tot een deegplak van ca. 10 mm dik. Leg het deeg op de bakplaat. Garneer het deeg met amandelen en bestrijk het met losgeklopt ei. Bak de speculaas in het midden van de oven in 20-25 minuten bruin en gaar. Laat de speculaas afkoelen op een rooster. Breek de speculaas tenslotte in stukken.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Speculaasbrokken

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1093 kJ
261 kcal
1792 kJ
428 kcal
Vetten 14.40 g 23.61 g
Koolhydraten 14.82 g 24.29 g
Eiwitten 16.94 g 27.77 g