Flag

Taartjes à la Pasteis de Nata

12 porties
Gemiddeld
25
Knapperig bladerdeeg, banketbakkersroom met vanille ... wat een traktatie! Dit is alvast het recept van dit overheerlijke bekende Portugese gebakje!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
230 gbladerdeeg
Dr. Oetker Bakspray
Voor de banketbakkersroom
500 mlmelk
1Dr. Oetker Vanillestokje
1 zakjeDr. Oetker Banketbakkersroom
½ koffiel.kaneel
Voor de afwerking
2 eetl.sucre impalpable
½ koffiel.kaneel

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
Picture - Dr. Oetker Banketbakkersroom
1

Snij het vanillestokje in twee, verwijder de zaadjes. Voeg ze toe aan de melk en laat 10 min trekken. Verwijder de stokjes. Bereid vervolgens de banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking.

2

Verwarm de oven voor. Elektrische oven: 220 °C Hete lucht oven: 200 °C.

3

Snij het deeg in 12 cirkels met een diameter van 10 cm. Vet de muffin vorm in met Bakspray. En leg er de het deeg in. Prik in het deeg met een vork.

4

Neem de banketbakkersroom uit de koelkast en verdeel het in de vormen. Plaats in de oven en bak gedurende 20 minuten.

5

Meng de poedersuiker en kaneel en zeef het over de taartjes. Plaats nog 5 minuten onder de grill in de oven.

6

Haal de taartjes uit de oven. Laat rusten ca. 30 min. Voor het proeven. Laat het u smaken!