COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Vaderdagcake

voor 8 porties

8 porties

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Vaderdagcake

Voor het deeg:

5 eidooiers
75 g poedersuiker
5 eiwitten
150 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Pudding Chocolade

Voor de vulling:

200 g chocolade, puur (gesmolten)
100 g zachte boter
60 ml whiskey

Voor het besprenkelen:

een beetje whiskey

Voor de decoratie:

2 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen
Dr. Oetker Chocoladestiften

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: ongeveer 40 minuten

1

Voor het deeg

Klop de eigelen met de poedersuiker romig. Klop het eiwit stijf, voeg de suiker beetje bij beetje toe en klop het eiwit tot het volledig stijf is. Meng het stijfgeklopte eiwit onder de eigeelmassa. Zeef de bloem samen met het pudding poeder op de eimassa en meng dit voorzichtig. Giet de massa in een ingevette en bebloemde bakvorm (18 x 25 cm) en strijk deze glad. Schuif de bakvorm in de onderste helft van de voorverwarmde oven. Laat het gebak op een taartrooster afkoelen en snijd dit dan 2 maal horizontaal door.

2

Voor de crème

Doe de chocolade, boter en whiskey in een mengkom en roer dit romig. Vul de taart met ¾ van deze crème en besprenkel het bovenste deel met een beetje whiskey. Bestrijk de bovenkant en de randen van het gebak met de overige crème en plaats het gebak gedurende 1 uur in de koelkast.

3

Voor de decoratie

Kleur de rolfondant naar believen. Vorm van 2/3 van de rolfondant een rol, rol deze op een met poedersuiker bestoven werkvlak uit tot een rechthoek (25 x 32 cm) en leg dit over de taart. Druk de zijkanten voorzichtig aan en snijd het teveel weg. Bewaar een beetje van deze rolfondant voor de knoopjes. Vorm van de rest een rol en leg dit als vulling van de hemdskraag op de taart.

4

Voor de decoratie

Kleur de overige rolfondant met de voedingskleurstof en rol deze uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Snijd hieruit de kraag, leg deze over de rolfondant en versier deze met twee knoopjes. Snijd vervolgens de das en het hemdzakje uit en leg dit op het gebak. Rol voor het etiket een klein stukje marsepein uit tot een rechthoek en leg het in de hemdskraag. Vorm met de chocoladestiften de initialen op het etiket.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Vaderdagcake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2328 kJ
556 kcal
1491 kJ
356 kcal
Vetten 24.99 g 16.02 g
Koolhydraten 57.84 g 37.08 g
Eiwitten 18.81 g 12.06 g