Vanille taart met cookiedeeg

(0)
5 3 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Heerlijk verrassend om te maken met de bereiding voor Cookies van Dr. Oetker

8 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Vanille taart met cookiedeeg

Voor de bodem:

Taartvorm 20 cm diameter
1 bereiding voor Bakmix voor Cookies
95 g boter (gesmolten)

Voor de vulling:

8 eidooiers
1 Dr. Oetker Vanillestokje
80 g poedersuiker
2 zakjes Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
5 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
250 ml melk
200 ml vloeibare room
65 g boter
60 g witte chocolade

Bereidingswijze

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven: 180 °C

2

Cookiedeeg

Bereid het cookiedeeg zoals aangegeven op de verpakking. verdeel het deeg over de bodem van de taartvorm. Zorg hierbij voor een opstaande rand van ongeveer 4 cm.

3

Bedek het deeg met bakpapieren leg er bakpareltjes op zodat het deeg niet rijst. Bak 15 minuten op 160 °C, haal de bakpareltjes en het bakpapier van de deegbodem en bak opnieuw gedurende 5 minuten (of tot het deeg goudbruin is). Laat afkoelen. 

4

Voor de vanillecrème

Snijd het vanillestokje in de lengte door en verwijder met een mes de zaadjes.

5

Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel. Voeg de vanillezaadjes, de suiker en de  vanillesuiker toe aan de eidooiers en meng het geheel tot een gladde massa. 

6

Doe de gelatineblaadjes in een met lauw water gevulde kom en laat ze even weken. 

7

Breng de melk met de  vloeibare room aan de kook. Voeg het eidooiermengsel toe en roer tot een dikvloeibare massa. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg ze samen met de boter toe aan de massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

8

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Haal de cookiedeeg bodem uit de vorm en bestrijk de binnenkant met de gesmolten witte chocolade. Laat afkoelen tot de chocolade hard is geworden. 

9

Vul de cookie taart met de vanillecrème en laat 3 uur in de koelkast staan.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Vanille taart met cookiedeeg

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 4949 kJ
1182 kcal
3253 kJ
777 kcal
Vetten 43.04 g 28.32 g
Koolhydraten 36.19 g 23.81 g
Eiwitten 12.36 g 8.13 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee