COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Vanillecake met rabarber

Traditie overbrengen met deze rabarbercake dankzij de Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon en Dr. Oetker Backin.

12 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Vanillecake met rabarber

Voor de cake:

1 ml Dr. Oetker Bakspray
100 ml melk
1 Dr. Oetker Vanillestokje
150 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
150 g zachte boter
3 eieren
220 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
150 g rabarber in kleine stukjes gesneden

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 210°C.

2

Neem de cakevorm en vet in met de Bakspray.

3

Verwarm de melk en meng de zaadjes van het vanillestokje erin. Laat 15 minuten intrekken.

4

Klop de suiker en de boter op. Voeg de eieren en de melk met vanille toe. Meng de gezeefde bloem en Backin door het beslag.

Meng de stukjes rabarber in de bereiding en giet in de bakvorm en plaats in de oven.

5

Maak na ca. 15 min. bakken met een mes een snede van ca. 1 cm over de hele lengte in het midden van de cake.

6

Verlaag de oventemperatuur tot 160°C. Bak de cake ca. 25 min. verder.

7

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Vanillecake met rabarber

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 992 kJ
237 kcal
1193 kJ
285 kcal
Vetten 12.40 g 14.94 g
Koolhydraten 15.96 g 19.23 g
Eiwitten 13.36 g 16.10 g