Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Vanillecake met rabarber

Traditie overbrengen met deze rabarbercake dankzij de Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon en Dr. Oetker Backin.

12 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Vanillecake met rabarber

Voor de cake:

1 ml Dr. Oetker Bakspray
100 ml melk
1 Dr. Oetker Vanillestokje
150 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
150 g zachte boter
3 eieren
220 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
150 g rabarber in kleine stukjes gesneden

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 210°C.

2

Neem de cakevorm en vet in met de Bakspray.

3

Verwarm de melk en meng de zaadjes van het vanillestokje erin. Laat 15 minuten intrekken.

4

Klop de suiker en de boter op. Voeg de eieren en de melk met vanille toe. Meng de gezeefde bloem en Backin door het beslag.

Meng de stukjes rabarber in de bereiding en giet in de bakvorm en plaats in de oven.

5

Maak na ca. 15 min. bakken met een mes een snede van ca. 1 cm over de hele lengte in het midden van de cake.

6

Verlaag de oventemperatuur tot 160°C. Bak de cake ca. 25 min. verder.

7

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Vanillecake met rabarber

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 992 kJ
237 kcal
1193 kJ
285 kcal
Vetten 12.40 g 14.94 g
Koolhydraten 15.96 g 19.23 g
Eiwitten 13.36 g 16.10 g