Flag

Vanilledessert met limoen en speculaas

8 porties
Gemakkelijk
25
Een verrassend frisse combinatie van zoet en zuur!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de crumble
300 gspeculaas koekjes
limoensap van 1 limoen
Voor de crème
1 zakjeDr. Oetker Banketbakkersroom
650 mlroom
rasp van een limoen
sap van 1/2 limoen
Voor de garnering
1 bereiding voorDr. Oetker Slagschuim
80 mlmelk
1sinaasappel
suiker
rasp van een limoen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Slagschuim
1

Voor de crumble

Breek de speculoos in kleine stukjes en besprenkel deze met het limoensap. Verdeel 2/3 over de bodem van de dessertglaasjes.

2

De crème

Doe de room in een mengkom en voeg het limoensap en de limoenrasp toe. Voeg de bereiding voor banketbakkersroom toe en meng je geheel tot een vaste massa. Giet dit met behulp van een spuitzak over de speculooskoekjes en zet de glaasjes in de koelkast.

3

Voor de garnering

Snijd 8 dunne schijfjes van de sinaasappel. Maak een insnede aan een kant van de sinaasappel zodat je deze kan opendraaien en bestrooi de rand met suiker.

4

Bereid het Dr. Oetker Slagschuim met de melk volgens de bereiding op de verpakking.

5

Haal de dessertglaasjes uit de koelkast. Verdeel de resterende speculooskoekjes over de banketbakkersroom en versier deze met het slagschuim. Versier elk glaasje met een schijfje sinaasappel en bestrooi deze met een beetje limoenrasp.