Flag

Abrikozenconfituur

4 - 5 potjes
Gemakkelijk
20
voor ongeveer 4 tot 5 kleine potjes
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de confituur
1000 gabrikozen
5 mlwater
500 gDr. Oetker Gelfix Geleisuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker

Was de abrikozen, ontpit ze en snijd ze in kleine stukjes. Maal de helft van de vruchten in de mixer fijn. Vermeng met het water en de geleisuiker en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de massa goed kookt, laat ze dan 1 minuut borrelend doorkoken en schuim af indien nodig. Giet daarna onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.


Onze ervaring

Naargelang de grootte van de stukjes abrikoos moet de kooktijd eventueel op 3 minuten gebracht worden. om de bruine verkleuring van de confituur te voorkomen kan je een beetje citroensap toevoegen.