Flag

Advocaattulband

8 porties
Gemakkelijk
20
voor 8 personen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
125 gbloem
125 gmaïzena
4 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
250 gpoedersuiker
2 zakjesDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
250 mlolie
250 mladvocaat
Voor de decoratie
een beetjepoedersuiker
Extra
een beetjeboter
een beetjebloem

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker

Baktijd en oventemperatuur

Boven – onderhitte: ongeveer 180°C / Hetelucht: ongeveer 160°C / Gasoven: Stand 2 – 3 / Baktijd: ongeveer 60 minuten

1

Verwarm de oven voor. Boter de tulbandvorm in en bestrooi deze lichtje met wat meel.

2

Meng het meel met de Backin en zeef dit in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles met de mixer (gardes) gedurende tenminste 1 minuut op de hoogste stand tot een schuimige massa. Los tussendoor het deeg van de rand van de mengkom. Doe het deeg in de bakvorm en strijk dit glad. Zet de bakvorm op een rooster, schuif dit in de oven en bak het deeg.

3

Laat het gebak na het bakken, gedurende 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Stort het gebak vervolgens op een met bakpapier bedekt rooster en laat het verder afkoelen. Bestrooi de tulband lichtjes met poedersuiker en serveer hem.