Flag

Amandelmaantjes

20 stukken
Gemakkelijk
20
lekker anders
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
1eiwit
30 gabrikozenconfituur
3 druppelsDr. Oetker Amandelaroma
300 gamandelen geraspt
100 gpoedersuiker
Om te bestrooien
50 gamandelen geraspt
een beetjepoedersuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Amandelaroma
1

Klop het eiwit met de confituur en het amandelaroma stijf. Meng de poedersuiker met de amandelen en voeg het bij het eimengsel. Kneed het geheel tot een glad deeg en laat het een half uur afkoelen in de koelkast.

2

Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm op een met amandelen bestrooid werkblad. Bestrooi de bovenkant met amandelen en druk lichtjes aan met een deegroller.

3

Steek met een vormpje maantjes uit met een doorsnede van 6 cm en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat. Schuif de plaat onderaan in de voorverwarmde oven.

Baktijd: ongeveer 8 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

4

Bestrooi licht de nog warme maantjes met poedersuiker en laat ze afkoelen.