Flag

Amandelslagroomtaart met spinazie

8 - 10 porties
Gemiddeld
60
voor 8 - 10 personen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
8eidooiers
160 gsuiker
250 gamandelen (gemalen)
sap en geraspte schil van 1/2 citroen
100 gmagere plattekaas
50 gspinazie (diepvries, ontdooid en uitgelekt)
1 koffiel.kaneel
4eiwitten
snufjezout
1 ½ eetl.paneermeel
Voor de garnering
4eiwitten
50 gsuiker

Gemaakt met:

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 210°C (voorverwarmen) / Heteluchtoven: 190 °C (voorverwarmen) / Gasoven: St. 4-5 (voorverwarmen) / Baktijd: ca. 30 minuten

1

De eierdooiers met de suiker in een mengkom dik schuimig kloppen. De amandelen, het citroensap en de citroenrasp, de platte kaas, de spinazie en het kaneel door het eierdooiermengsel spatelen. De eiwitten met het zout stijf slaan en met het paneermeel door het eierdooiermengsel spatelen.

2

Het beslag in een met bakpapier beklede springvorm (24-26cm) doen en in het midden van een voorverwarmde oven bakken.

3

Voor de garnering de eiwitten stijf slaan, de suiker geleidelijk toevoegen en het eiwit verder stijf slaan tot er stijve pieken van gevormd kunnen worden. Het eiwit in een spuitzak met kartelmondje overdoen en de volledig afgekoelde taart met het eiwit garneren.

4

De taart in ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven (elektrisch 160°C, hetelucht 150°C, gas 2-3) bruin laten worden.