Flag

Appel - pompoenconfituur

4 potjes
Gemakkelijk
40
Een heerlijke zoet-zure combinatie!.
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Het critroensap of de wijn zorgt ervoor dat de vruchten niet bruin kleuren.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de appel-pompoenconfituur
500 gappels (zure)
500 gpompoen (schoongemaakt gewogen)
10 mlwitte wijn of citroensap
500 gDr. Oetker Gelfix Geleisuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
1

Schil de appels, snijd in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de vruchten in schijfjes. Kook de appelschijfjes in het water of de witte wijn tot ze mals zijn. Maal ze zamen met het kookvocht door de draaizeef of mix tot moes.

2

Snijd het pompoenvlees in zeer kleine blokjes en meng met de appelmoes. Voeg de geleersuiker eraan toe. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de confituur goed kookt, laat dan 3 minuten borrelend doorkoken.

3

Giet onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

Baktips

  • Het critroensap of de wijn zorgt ervoor dat de vruchten niet bruin kleuren.