Flag

Blondies

30 stukken
Gemakkelijk
40
Blondies zijn een leuke variant op gewone brownies. En supermakkelijk te maken met witte chocolade in plaats van pure chocolade.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
100 gwitte chocolade
175 gzachte boter
250 gsuiker
snufjezout
3eieren
200 gbloem
2 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
50 ggeschaafde amandelen
1 zakjeDr. Oetker Chocoladeglazuur

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Chocoladeglazuur

Voorbereiding

Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en voorzie een bakvorm (20 × 30 cm). Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

1

Bereiding

Smelt de chocolade au bain-marie.

2

Meng de boter met een mixer tot een romige crème. Voeg geleidelijk suiker en zout toe tot een glad mengsel.

3

Roer de gesmolten chocolade erdoor en houd een eetlepel apart voor de decoratie.Voeg de eieren één voor één toe.

4

Meng de bloem met het bakpoeder en spatel dit voorzichtig door het chocolademengsel.
Voeg uiteindelijk de amandelen toe en houd voor de decoratie een eetlepel apart.

5

Verdeel het deeg gelijkmatig over de bakvorm en strijk het oppervlak glad. Zet deze in het midden van de voorverwarmde oven en bak gedurende ca. 25 minuten.

Positie rooster: In het midden

Baktijd: 25 Minuten


Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.

6

Voor de decoratie

Bak de amandelschilfers bruin in een pan en laat ze afkoelen.

7

Bereid het chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Snijd een hoekje van de verpakking en teken chocoladelijnen op de blondie.  Bestrooi met de resterende amandelen voordat de chocolade hard wordt.


Smakelijk! 
#BakeWithDrOetker