Flag

Brioche monsters

20 stukken
Gemiddeld
60
Maak er een speciale Halloween van en tover deze gekke monsters op tafel. De hele familie zal er van smullen.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
450 gbloem (gezeefd)
1 zakjeDr. Oetker Gist
100 gzachte boter
80 gpoedersuiker
snufjezout
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
geraspte schil van 1 citroen
4eidooiers
250 mlmelk (lauwwarm)
Voor de vulling
1eidooier
2 eetl.poedersuiker
2 eetl.mascarpone
3 blaadjesDr. Oetker Gelatine
1 koffiel.rum
250 mlroom
Voor de decoratie
frambozenconfituur

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Gelatine

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 190°C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 3 – 4 (voorverwarmen) // Baktijd: ca. 20 minuten

1

Zeef de bloem in een mengkom en voeg de gist er aan toe, vermeng het geheel goed. Voeg de overige ingrediënten er in aangegeven volgorde bij en kneed de massa met de mixer (kneedhaken) tot een glad deeg. Dek het deeg af met een vochtig doek en laat het op een warme plaats zo lang staan, totdat het deeg dubbel zo groot is.

2

Kneed vervolgens het deeg goed door en vorm een ca. 5 cm dikke rol. Snijd deze in 15 tot 20 gelijke stukken. Maak er bollen van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende afstand tussen. Laat de bollen op een warme plaats zo lang staan, tot ze 1/3 groter zijn. Zet vervolgens de bakplaat onderaan in de bakoven. Snijd de afgekoelde gebakjes 1 keer middendoor.

3

Klop voor de vulling de eidooier met het poedersuiker op au bain-marie. Laat het mengsel afkoelen terwijl u het romig klopt en voeg vervolgens de mascarpone toe. Maak de gelatine klaar zoals voorgeschreven op de verpakking, verwarm met rum en meng goed. Klop de room op (hou ongeveer 3 eetlepels voor de ogen opzij) en voeg het geheel voorzichtig bij elkaar zodra het eimengsel begint te geleren.

4

Vul een spuitzak met gladde mond met de vulling. Spuit op elk gebakhelft kleine hoopjes. Breng vervolgens 2 helften schuin tegen elkaar aan en laat afkoelen in de koelkast. Vul een spuitzak met een klein mondje met de frambozenconfituur en spuit een beetje confituur tussen de vulling. Vul een spuitzak met de opzij gezette room en spuit 2 dotjes op het gebak voor de ogen. Voor de pupillen stipt u wat confituur op de ogen.