Flag

Briochebrood

8 porties
Gemiddeld
30
Maak zelf je brood voor op zondag te genieten van vers brood.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de brioche
60 gboter
500 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
½ koffiel.zout (afgestreken )
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
250 mlhalfvolle melk
Voor het bestrijken
1eidooier
2 eetl.halfvolle melk

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker

Temperatuur en baktijd

Elektrische oven: 180 °C (voorverwarmd) Heteluchtoven: 160 °C (voorverwarmd) Gasoven: stand 2 - 3 (voorverwarmd) Baktijd: ca 25 minuten

1

Snijd de koude boter in stukjes. Zeef de bloem in een mengkom. Meng zorgvuldig de gist door de bloem. Voeg zout, suiker en melk toe en kneed het geheel met een mixer met deeghaken, eerst op de laagste en daarna ongeveer 3 minuten op de hoogste stand. Voeg de koude stukjes boter toe en mix ongeveer twee minuten tot een glad deeg ontstaat. Dek het deeg af met een plastic folie en laat het dertig minuten rijzen.

2

Vet ondertussen de briochevormen in en verwarm de oven voor. Kneed het deeg nog een keer door op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel het daarna in 3 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een rol van ongeveer 60 cm. Leg elke rol op een bakplaat bedekt met bakpapier. Druk de uiteinden tegen elkaar aan en start het vlechten. Wanneer het deeg volledig gevlochten is, druk de uiteinden opnieuw samen.

3

Meng het eigeel met de melk en bestrijk het briochebrood hiermee. Laat het briochebrood nogmaals rijzen tot het volume verdubbeld is. Bak de vlecht in de oven.


Het gistdeeg kan een avond van te voren worden bereid. Zet het deeg een nacht in de koelkast