Flag

Broodvisjes

10 - 15 stukken
Gemakkelijk
40
om samen met de kids te maken
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
500 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
1 koffiel.zout
50 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
1 mlcitroenaroma
2eieren
80 gboter (gesmolten, lauwwarm)
175 mlmelk (lauwwarm)
Voor het bestrijken
1ei (losgeklopt)
Voor de decoratie
100 gpoedersuiker
½ eetl.citroensap
rozijnen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 175°C (voorverwarmd) / Gasoven: Stand 3-4 (voorverwarmd) / Baktijd: ca. 20-30 minuten

1

Kneed van de ingrediënten een samenhangend deeg. Zeef de 500g bloem boven de mengkom. Meng het pakje Dr. Oetker Gist erdoor en maak een kuiltje in het midden. Doe het zout, de suiker, de Gevanillineerde suiker, het citroenaroma, de eieren, de boter en de melk in het kuiltje. Kneed met de mixer (kneedhaken) op de hoogste stand tot het deeg van de kom loslaat en blazen trekt. Dek het deeg af met een (vochtige) doek en laat het rijzen tot het 2 keer zo hoog is geworden. Kneed het nog een keer goed door.

2

Rol het deeg uit tot een dikte van ½ cm en snijd het daarna in cirkels van 8 en 3 cm diameter. Trek de grote cirkels in een ovale vorm. Snijd de kleine cirkels doormidden en trek de uiteinden een beetje rond. Plak de staarten met losgekopt ei aan de ovale vorm. Snijd voor de schubben de vis met een schaar in. Leg de broodvissen op een met bakpapier beklede bakplaat en maak met rozijnen een oog. Laat ze op een warme plaats 20 minuten rijzen. Bestrijk ze daarna met ei en zet de bakplaat midden in de warme oven.

3

Voeg voor het glazuur zoveel citroensap aan de poedersuiker toe tot er een glad papje ontstaat. Versier de vissen met het glazuur zoals op de foto.