Flag

Chocoladedrip Cake

6 porties
Gemiddeld
110
De chocolade droom, een echt festijn!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image
Benodigdheden
Benodigheden
springvorm (ø 18 cm)
Weegschaal
kom
paletmes
Electrische mixer

Ingrediënten

Voor de biscuit
4eieren
150 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
150 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
Voor de Chocopasta botercrème
250 gzachte boter
2 eetl.poedersuiker
2 eetl.hazelnootpasta
Voor de vulling
400 gslagroom
2 zakjesDr. Oetker Klop-Fix
2 zakjesDr. Oetker Vanillesuiker
Om te versieren
1 zakjeDr. Oetker Chocoladeglazuur
Dr. Oetker Topping Chocolade
Dr. Oetker Regenboogfantasie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Chocoladeglazuur
Picture - Dr. Oetker Topping Chocolade
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
1

Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Vet de springvorm in met Dr. Oetker Bakspray. Klop de eieren schuimig in een mengkom (1 min op de hoogste stand). Meng de suiker met de Vanille Suiker en roer het onder de eiermassa. Klop dit ongeveer 2 min verder. Meng dit onder de eiermassa. Giet het deeg in de bakvorm. Bak gedurende ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven (onderaan in de oven op een rooster).

3

Voor de vulling, klop de slagroom stevig met de klop-fix en de Vanille suiker. Voor de Chocopasta botercrème, klop de boter met de mixer los tot een lichte en heldere massa. Voeg de poedersuiker toe en meng verder tot de suiker niet meer zichtbaar is. Voeg als laatste de chocopasta toe en meng het geheel tot een gladde massa. Laat de biscuit afkoelen op het rooster en verwijder voorzichtig het bakpapier. Snijd de biscuit 2 maal horizontaal door.

4

Samenstellen van de taart: plaats een eerste schijf biscuit op een serveerplaat en bestrijk deze met een laagje slagroom. Leg hierop de volgende schijf biscuit en bestrijk deze eveneens met een laagje slagroom. Doe hetzelfde met de derde schijf. Zorg voor de laatste schijf dat de gesneden zijde van de biscuit bovenaan ligt zodat je een vlakke bovenkant verkrijgt. 

5

Bestrijk de zijkanten en de bovenkant met de botercrème. Strijk deze helemaal glad met een paletmes. Voor de drip: verwarm het zakje chocoladeglazuur en kneed het goed door. Knip een hoekje af en vorm een driprand boven op de cake. 

6

Versier met de Regenboogfantasie, de Chocolade topping, vers fruit en chocoladekoekjes.